Запис Детальніше

Підготовка сировини для виробництва ароматизованої мінеральної води

Цифровой репозитарии Национального технического университета "Харьковский политехнический институт" (eNTUKhPIIR)

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Підготовка сировини для виробництва ароматизованої мінеральної води
 
Creator Любавіна, Олена Олександрівна
Демідова, А. О.
Аксьонова, О. Ф.
Папенко, Г. С.
 
Subject мінеральна вода
нестабільні сполуки
фільтрування
ароматизовані напої
фітодобавки
безалкогольні напої
виробництво напоїв
mineral water
volatile compound
filtration
degreasing
flavored beverages
antioxidants
 
Description У статті наведений аналіз методів та можливих способів підготовки мінеральної води для використання її як сировини для ароматизованого напою. Рекомендується для ароматизації напою виготовляти екстракти з рослинної сировини. Наводиться технологія одержання екстрактів методом мацерації. Представлено структурну технологічну схему приготування ароматизованого напою.
The article provides an analysis of the methods and possible ways of preparing mineral water to use it as a raw material for a flavored drink. Recommended for flavoring beverage use extracts from plant material. Were offered rational conditions for the extraction of aromatic raw materials. We investigated the organoleptic and physico-chemical characteristics of extracts from the leaves of mint and thyme. Provides technology for obtaining extracts by maceration. Is a block flow diagram of obtaining flavored drink. Mineral water "Berezovska" characterized by a specific underground microflora, which has medicinal properties and is in equilibrium with the biologically active organic compounds. This microflora is killed by ultraviolet radiation used in the production of water. The studies provide an opportunity to recommend no UR-disinfection. Was offered the technology preparation of flavored drinks.
 
Date 2015-07-13T08:14:23Z
2015-07-13T08:14:23Z
2015
 
Type Article
 
Identifier Підготовка сировини для виробництва ароматизованої мінеральної води / О. О. Любавіна [та ін.] // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2015. – № 7 (1116). – С. 154-159.
http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/15978
 
Language uk
 
Publisher НТУ "ХПІ"