Запис Детальніше

Обгрунтування комплексу антиоксидантів для стабілізації косметичного крему

Цифровой репозитарии Национального технического университета "Харьковский политехнический институт" (eNTUKhPIIR)

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Обгрунтування комплексу антиоксидантів для стабілізації косметичного крему
 
Creator Марченко, Валерія Сергіївна
Кричковська, Лідія Василівна
Бєлінська, Анна Павлівна
 
Subject виробництво косметичних засобів
косметичний крем
антиоксиданти
ретинол
поліненасичені жирні кислоти
купажована олія
antioxidants
cosmetic cream
polyunsaturated fatty acids
blended oil
 
Description У статті запропоновано комплекс антиоксидантів для захисту від окиснювального псування косметичного крему, збагаченого на ω-3 поліненасичені жирні кислоти. Визначено залежність періоду індукції окиснення жирової основи косметичного крему від вмісту і співвідношення обраних антиоксидантів. Обґрунтовано співвідношення антиоксидантів та їх дозування у складі косметичного продукту.
One of the perspective directions of cosmetics production is to create products with highly active substances for dry, aging, prone to irritations skin. This paper proposes a complex of antioxidants to protect a cosmetic cream, enriched with ω-3 polyunsaturated fatty acids, against oxidative damage. The dependence of the induction period of fat base oxidation of the cosmetic cream on the content and the ratio of selected antioxidants is defined. The ratio and dosage of antioxidants – retinol, tocopherol, thiotriazoline – have been substantiated to be used as the cosmetic cream compounds. Their mutual influence on inhibition of oxidative damage of cream triacylglycerol fat basis is found. Development of the cosmetic product enriched ω-3 PUFA with selected antioxidants will allow to increase shelf life of products, and thereby improve the competitive position of national producers in the industry.
 
Date 2015-07-13T08:25:51Z
2015-07-13T08:25:51Z
2015
 
Type Article
 
Identifier Марченко В. С. Обгрунтування комплексу антиоксидантів для стабілізації косметичного крему / В. С. Марченко, Л. В. Кричковська, А. П. Бєлінська // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2015. – № 7 (1116). – С. 89-94.
http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/15981
 
Language uk
 
Publisher НТУ "ХПІ"