Запис Детальніше

Измерение вязкости пищевых продуктов

Цифровой репозитарии Национального технического университета "Харьковский политехнический институт" (eNTUKhPIIR)

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Измерение вязкости пищевых продуктов
 
Creator Дьяков, А. Г.
Даниленко, Александр Федорович
 
Subject технологические продукты
добавки
потребительские свойства
вискозиметр
скорость вращения
 
Description Розглянуто підходи до побудови системи вимірювання в'язкості харчових продуктів. Найбільша увага приділена побудові і дослідженню пристроїв вимірювання крутячого моменту в досить малих діапазонах зміни коефіцієнта в'язкості, як одного з основних покажчиків, що використовується при дослідженнях харчових продуктів. На основі аналізу вимог до точності вимірювання параметрів обґрунтована і запропонована структура системи управління приладом вимірювання в'язкості.
The Considered approaches to building of the system of the measurement to viscosity of the foodstuffs. The Most attention is spared building and study device measurements turning moment of the material in small range of the change the factor to viscosity, as one of the main pointers, used at study of the foodstuffs. The Analyzed interaction perceiving element touching with under investigation liquid and transformation to viscosity of the product at moment of the resistance to rotation. On base of the analysis of the requirements to accuracy of the measurement parameter is motivated and offered structure managerial system by instrument of the measurement to viscosity.
 
Date 2015-09-07T08:47:09Z
2015-09-07T08:47:09Z
2004
 
Type Article
 
Identifier Дьяков А. Г. Измерение вязкости пищевых продуктов / А. Г. Дьяков, А. Ф. Даниленко // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Информатика и моделирование. – Харьков : НТУ "ХПИ". – 2004. – № 46. – С. 69-73.
http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/16570
 
Language ru
 
Publisher НТУ "ХПИ"