Запис Детальніше

Дослідження впливу електризації на процес шліфування кругами з введенням компактів мікропорошків НТМ до робочого шару

Цифровой репозитарии Национального технического университета "Харьковский политехнический институт" (eNTUKhPIIR)

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження впливу електризації на процес шліфування кругами з введенням компактів мікропорошків НТМ до робочого шару
 
Creator Лавріненко, В. І.
Дєвицький, О. А.
Ситник, Б. В.
Полторацький, В. Г.
Солод, В. Ю.
 
Subject машинобудування
обробка матеріалу
шліфування
алмазно-абразивне оброблення
електризація
шлам
 
Description Досліджено електризацію, що виникає при шліфуванні кругами з введенням компактів до робочого шару, та її вплив на абразивне оброблення. Визначено, що введення компактів та збільшення їх концентрації в кругах з алмазними зернами в різальному шарі зменшує інтенсивність процесів, пов’язаних з електризацією, що сприяє підвищенню зносостійкості кругів з надтвердих матеріалів.
Investigated electrization that occurs during grinding wheels with the introduction of compacts in the working layer and its influence on the abrasive treatment. Determined that the introduction of compact and increase in their concentration in wheels with diamond grains in the cutting layer reduces the intensity of the processes associated with electrization, thereby increasing wear resistance wheels of superhard materials.
 
Date 2015-09-16T07:19:46Z
2015-09-16T07:19:46Z
2014
 
Type Article
 
Identifier Дослідження впливу електризації на процес шліфування кругами з введенням компактів мікропорошків НТМ до робочого шару / В. І. Лавріненко [та ін.] // Сучасні технології в машинобудуванні = Modern technologies in mechanical engineering : зб. наук. пр. – Харків : НТУ "ХПІ", 2014. – Вип. 9. – С. 83-89.
http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/16855
 
Language uk
 
Publisher НТУ "ХПІ"