Запис Детальніше

Управление процессом приготовления сахарного сиропа при производстве кваса

Цифровой репозитарии Национального технического университета "Харьковский политехнический институт" (eNTUKhPIIR)

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Управление процессом приготовления сахарного сиропа при производстве кваса
 
Creator Литвиненко, Евгения Игоревна
Быканов, Сергей Николаевич
Литвиненко, Александр Александрович
Бабкина, И. В.
 
Subject аппарат сироповарочный
комплекс автоматизированный
преобразователь
контур
регулирование
датчик
пускатель
automated complex
control
converter
circuit
regulation
sensor
actuator
 
Description Разработана функциональная схема управления процессом получения сахарного сиропа при производстве кваса, рассмотрены различные структуры контуров регулирования. Рекомендован выбор современных средств контроля и управления, которые позволяют проводить процесс приготовления сахарного сиропа при оптимальных параметрах и получать продукт высокого качества. Представлена технология производства сахарного сиропа, способы его получения и специальное технологическое оборудование.
The functional block diagram of the control process of obtaining sugar syrup in the production of kvass is developed. The different structures of control loops are developed. Control loop water supply, contour dosing feed sugar, the control loop process temperature, control loop time cooking syrup, contour control sugar levels, water and finished syrup, control loop pump motor, control circuit filter differential pressure, the contour of the quality control of sugar syrup, are considered. The structure and operation of control circuits are described. The choice of modern process control has been recommended. In functional control scheme was used automated complex (programmable logic controller). Selection converters, diaphragms, actuators, actuators, valves, sensors, thermocouples, sensors, densitometers for the operation of the functional control scheme was recommended. Control and management process proposed in the paper allow for the preparation of sugar syrup with the optimal parameters and to receive a specified product quality. Technology of production of sugar syrup, methods for its preparation and special technological equipment are presented.
 
Date 2015-11-13T08:45:48Z
2015-11-13T08:45:48Z
2015
 
Type Article
 
Identifier Управление процессом приготовления сахарного сиропа при производстве кваса / Е. И. Литвиненко [и др.] // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Химия, химическая технология и экология. – Харьков : НТУ "ХПИ". – 2015. – № 30 (1139). – С. 66-70.
http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/18150
 
Language ru
 
Publisher НТУ "ХПИ"