Запис Детальніше

Моделирование процесса замораживания ягод

Цифровой репозитарии Национального технического университета "Харьковский политехнический институт" (eNTUKhPIIR)

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Моделирование процесса замораживания ягод
 
Creator Петухов, Илья Иванович
Сырый, В. Н.
Лисица, А. Ю.
 
Subject формула Планка
хладагент
жидкая фаза раствора
переохлаждение ягоды
кристаллизация
 
Description Представлена математична модель заморожування ягід в потоці холодоагенту при довільних початкових та граничних умовах процесу. Враховується частка сухих речовин і сітківки, зміна концентрації мінеральних речовин в рідкій фазі розчину при заморожуванні, а також вплив переохолодження ягоди до початку кристалізації. Чисельні дослідження виконані з урахуванням залежності теплофізичних властивостей від температури та концентрації розчинених речовин в рідкій фазі продукту. Точність методу чисельного інтегрування перевірена на тестових задачах.
Berry freezing mathematical model in the refrigerant stream at the process with arbitrary initial and boundary conditions is presented. The portion of dry substances and cellulose, modification of the mineral substances concentration in liquid phase solution at freezing, supercooling influence of the berry before beginning crystallization are considered. Numerical investigation was performed taking into account the dependence of the thermophysical properties from the temperature and substances concentration which are dissolved in the product liquid phase. Numerical integration method accuracy was examined on the test problems.
 
Date 2015-12-09T09:17:32Z
2015-12-09T09:17:32Z
2007
 
Type Article
 
Identifier Петухов И. И. Моделирование процесса замораживания ягод / И. И. Петухов, В. Н. Сырый, А. Ю. Лисица // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Энергетические и теплотехнические процессы и оборудование. – Харьков : НТУ "ХПИ". – 2007. – № 2. – С. 179-186.
http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/18742
 
Language ru
 
Publisher НТУ "ХПИ"