Запис Детальніше

Зарубіжний досвід грошово-кредитної політики та особливості застосування деяких аспектів банківської системи в Україні

Цифровой репозитарии Национального технического университета "Харьковский политехнический институт" (eNTUKhPIIR)

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Зарубіжний досвід грошово-кредитної політики та особливості застосування деяких аспектів банківської системи в Україні
 
Creator Побережна, Наталія Миколаївна
Колєсніченко, Анастасія Сергіївна
 
Subject реформування
політика державна
забезпечення фінансове
інвестування
ВВП
ресурси фінансові
рестрикція грошово-кредитна
експансія грошово-кредитна
 
Description Проаналізовано особливості побудови грошово-кредитної політики економічно розвинених країн як основи формування в них ефективної банківської системи. Визначено завдання вітчизняного ринку банківських послуг відповідно до умов внутрішнього фінансового ринку. Доведено, що банківська сфера є однією з провідних ланок фінансової системи, від стабільності якої залежить подальший розвиток економіки України, можливість виходу на міжнародні ринки та активної участі у глобалізаційних процесах. Обґрунтовано, що проблеми банківського сектору не лише гальмують розвиток підприємництва, а й призводять до економічного спаду у всіх сферах економіки, що обумовлює необхідність використання досвіду держав з розвиненою ринковою економікою, стимулювання національного виробника та розроблення власних державних програм у сфері поліпшення банківських відносин, які б сприяли підвищенню стабільності та зростанню економіки України.
 
Date 2015-12-09T09:20:45Z
2015-12-09T09:20:45Z
2014
 
Type Article
 
Identifier Побережна Н. М. Зарубіжний досвід грошово-кредитної політики та особливості застосування деяких аспектів банківської системи в Україні / Н. М. Побережна, А. С. Колєсніченко // Науковий вісник Ужгородського університету : зб. наук. пр. Сер. : Економіка. – Ужгород : УжНУ, 2014. – № 2 (43). – С. 92-97.
http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/18743
orcid.org/0000-0002-5007-9082
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Publisher Ужгородський національний університет