Запис Детальніше

Технологія натуральних ароматизаторів орієнтованих на вітчизняну сировинну і апаратурну базу

Цифровой репозитарии Национального технического университета "Харьковский политехнический институт" (eNTUKhPIIR)

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Технологія натуральних ароматизаторів орієнтованих на вітчизняну сировинну і апаратурну базу
 
Creator Фролова, Н. Е.
Силка, І. М.
 
Subject ефірна олія
коріандр
фракціонування
essential oil
coriander
fractionation technology
 
Description Проведено наукові і практичні дослідження технології, яка впроваджує фракційну вакуумну дистиляцію в переробку ефірних олій, що дозволяє отримати серію натуральних харчових ароматизаторів з однієї ефірної олії. З'ясовано технологічні стадії, встановлено параметри процесів, визначено якісні показники готових ароматизаторів. Розроблено апаратурно-технологічну схему виробництва натуральних ароматизаторів, а також рецептури ароматизаторів для внесення в харчові продукти.
Food flavors began to produce industrial way only in the XX-th century. Flavours improve the flavor, the assimilation of products and expand the assortment products of the same type. Natural flavors are especially in demand. They are represented in the Ukrainian market poorly. Essential oils belong to the natural flavor, too. Essential-oil industry of Ukraine works more for export. There are many solutions of essential oils recycling, for example, distillation, extraction, liquid gases, membrane technology and others. The purpose of this work is the study of technological stages ofproduction of natural flavorings of local essential oils.
 
Date 2015-12-17T08:07:18Z
2015-12-17T08:07:18Z
2015
 
Type Article
 
Identifier Фролова Н. Е. Технологія натуральних ароматизаторів орієнтованих на вітчизняну сировинну і апаратурну базу / Н. Е. Фролова, І. М. Силка // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2015. – № 46 (1155). – С. 148-152.
http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/18904
 
Language uk
 
Publisher НТУ "ХПІ"