Запис Детальніше

Кінетика сушіння кісточкових плодів в конвективних сушарках

Репозитарій Вінницького Національного Технічного Університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Кінетика сушіння кісточкових плодів в конвективних сушарках
Drying kinetics stone fruit in convective dryers
Кинетика сушки косточковых плодов в конвективных сушилках
 
Creator Співак, О. Ю.
Павлюк, В. К.
 
Description Досліджувалась кінетика сушіння кісточкових плодів в камерних конвективних сушарках.
Як сировину, використали вишні сорту Любська з початковою вологістю W0 = 90 %; сливи сорту
Угорка італійська з початковою вологістю W0 = 82 %; черешні пізніх сортів (W0 = 86 %); дику
аличу (W0 = 85 %). Результати сушіння порівнювали з літературними даними сушіння абрикос в
промисловій сушарці ПКС-45. Встановлено залежності швидкості сушіння кісточкової плодової
сировини та зміна абсолютної вологості сировини в процесі сушіння. На підставі
експериментальних даних отримано часові залежності відносної швидкості сушіння кісточкової
плодової сировини в камерних сушарках та апроксимаційну залежність зміни абсолютної
вологості кісточкової сировини в процесі сушіння.
Исследовалась кинетика сушки косточковых плодов в камерных конвективных сушилках. В
качестве сырья использовали вишни сорта Любская с начальной влажностью W0 = 90 %; сливы
сорта Венгерка итальянская с начальной влажностью W0 = 82 %; черешни поздних сортов (W0 =
86 %); дикую алычу (W0 = 85 %). Результаты сушки сравнивали с литературными данными сушки
абрикос в промышленной сушилке ПКС-45. Установлены зависимости скорости сушки
косточкового плодового сырья и изменение абсолютной влажности сырья в процессе сушки. На
основании экспериментальных данных получены временные зависимости относительной
скорости сушки косточкового плодового сырья в камерных сушилках и аппроксимационные
зависимости изменения абсолютной влажности косточкового сырья в процессе сушки.
Drying kinetics of stone fruit in the chamber of the convective dryers a investigated. Raw
materials used cherry varieties Lyubskiy with initial moisture W0 = 90 %; Italian plum varieties with
W0 = initial humidity 82 % cherries late varieties (W0 = 86 %); wild plum (W0 = 85 %). The results of
drying compared with published data of drying apricots in the industrial dryer PKS-45. Depending on the
drying rate of bone-O raw material change in the absolute humidity in the drying process were obtained.
On the basis of experimental data, depending on the relative velocity of the drying of raw stone chamber
dryers and approximation depending modifying the absolute humidity of the core material in the drying
process were obtained by.
 
Date 2016-01-19T13:45:28Z
2016-01-19T13:45:28Z
2013-11-28
 
Type Article
 
Identifier Співак О. Ю. Кінетика сушіння кісточкових плодів в конвективних сушарках [Текст] / О. Ю. Співак, В. К. Павлюк // Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві. - 2013. - № 1. - С. 57-59.
2311-1437
2311-1429
http://stmkvb.vntu.edu.ua/index.php/stmkvb/article/view/275
http://ir.lib.vntu.edu.ua/handle/123456789/3983
621.181.7
 
Language uk_UA
 
Publisher ВНТУ