Запис Детальніше

Дослідження електронної структури та електронних властивостей металевого моношару на поверхні високотемпературного надпровідника методом фотоелектронної спектроскопії з кутовою роздільною здатністю (огляд експериментальних праць)

Репозитарій Вінницького Національного Технічного Університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження електронної структури та електронних властивостей металевого моношару на поверхні високотемпературного надпровідника методом фотоелектронної спектроскопії з кутовою роздільною здатністю (огляд експериментальних праць)
 
Creator Борисенко, В. Д.
Борисенко, В. Г.
 
Subject фотоемісійна спектроскопія
високотемпературніповерхневий сигнал
 
Description Методом фотоемісійної спектроскопії з кутовим розділенням (ARPES або ФЕСКР) проведено детальне порівняльне дослідження низки YBCO-зразків з різною концентрацією носіїв (від 0,05 до 0,25 дірок на елементарну комірку), легованих киснем і кальцієм. Показано, що фотоемісійний спектр має, як правило, дві складові: металеву та надпровідну, які репрезентують, відповідно, сигнали з першого поверхневого подвійного CuO2 шару та з об’єму зразка. Шляхом аналізу отриманих спектрів розділено ці об’ємний та поверхневий сигнали й досліджено особливості їх електронних властивостей.
 
Date 2016-01-21T11:26:11Z
2016-01-21T11:26:11Z
2011-11-01
 
Type Article
 
Identifier Борисенко В. Д. Дослідження електронної структури та електронних властивостей металевого моношару на поверхні високотемпературного надпровідника методом фотоелектронної спектроскопії з кутовою роздільною здатністю (огляд експериментальних праць) [Електронний ресурс] / В. Д. Борисенко, В. Г. Борисенко // Наукові праці Вінницького національного технічного університету. - 2010. - № 2. - Режим доступу : http://praci.vntu.edu.ua/index.php/praci/article/view/207.
2307-5376
http://praci.vntu.edu.ua/index.php/praci/article/view/207
http://ir.lib.vntu.edu.ua/handle/123456789/4598
543.43
 
Language uk_UA
 
Publisher ВНТУ