Запис Детальніше

Генералізація семантики дієслова «to arrive» у зіставленні з українськими дієсловоназвами мікроденотату «рух, наближення до чогось»

Репозитарій Вінницького Національного Технічного Університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Генералізація семантики дієслова «to arrive» у зіставленні з українськими дієсловоназвами мікроденотату «рух, наближення до чогось»
 
Creator Білостегнюк, Ю. Г.
 
Subject семантична структура слова
дієслівна категорія «процесуальність»
дієслівна корелятивна пара «to arrive» – «приїхати»
 
Description На початковому етапі дослідження було відібрано 12 пар компарабельних дієслів української та англійської мов із семантикою, що відтворювали однослівні найменування таких мікрокатегорій «процесуальність – дія», а саме: «рух, наближення до чогось» (укр. «приїхати» – англ. «to arrive»)
Процес зіставного аналізу системи українських та англійських дієслів у їхній проекції на денотат покажемо на прикладі дієслівної корелятивної пари «to arrive» – «приїхати», що відтворюють процесуальний мікроденотат «руху» (наближення до…).
 
Date 2016-01-23T19:52:02Z
2016-01-23T19:52:02Z
2014
 
Type Article
 
Identifier Білостегнюк Ю. Г. Генералізація семантики дієслова «to arrive» у зіставленні з українськими дієсловоназвами мікроденотату «рух, наближення до чогось» [Текст] / Ю. Г. Білостегнюк // Dny vedy-2014 : X mezinarodni vedecko-prakticka konference. – Praha, 2014. – С. 74-77.
http://ir.lib.vntu.edu.ua/handle/123456789/4970
 
Language uk_UA
 
Publisher Publishing House «Education and Science»