Запис Детальніше

Оцінка ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів на підприємствах будіндустрії

Репозитарій Вінницького Національного Технічного Університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Оцінка ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів на підприємствах будіндустрії
 
Creator Сердюк, Т. В.
Франишина, С. Ю.
 
Subject енергетична ефективність
питомі витрати палива
енергоємність
 
Description В статті проаналізовано ефективність споживання паливно-енергетичних ресурсів при виробництві будівельної продукції. Визначено основні показники енергетичної ефективності, що застосовуються для розрахунку енергоємності, паливоємності та питомих витрат, які можуть застосовуватись для різних рівнів управління. Проведено аналіз динаміки питомих витрат енергоресурсів та обсягів промислового виробництва, здійснено розрахунок повних енергетичних витрат, що є узагальнюючим показником ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів.
Питання стабільного енергозабезпечення та ефективного використання енергоресурсів, від вирішення яких значною мірою залежить рівень економічного і соціального розвитку суспільства, є одними з найбільш гострих проблем України на сучасному етапі її розвитку. Саме тому енергозбереження на державному рівні визнано одним із пріоритетів економічної політики держави. В умовах залежності економіки України від імпорту паливно-енергетичних ресурсів (ПЕР) і тенденції зростання цін на енергоносії їх ефективне використання стало нагальною потребою.
 
Date 2016-01-28T10:07:27Z
2016-01-28T10:07:27Z
2014
 
Type Article
 
Identifier Сердюк Т. В. Оцінка ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів на підприємствах будіндустрії [Текст] / Т. В. Сердюк, С. Ю. Франишина // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія "Будівництво". - Суми : СумНАУ. 2014. - Вип. 8(18). - С. 151-160.
http://ir.lib.vntu.edu.ua/handle/123456789/6898
388.691
 
Language uk_UA
 
Relation Будівництво
 
Format application/msword
 
Publisher Сумський національний аграрний університет