Запис Детальніше

Обґрунтування функціональності ринку молочної продукції в Україні

Репозитарій Вінницького Національного Технічного Університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Обґрунтування функціональності ринку молочної продукції в Україні
Substantiation of functionality of dairy market in Ukraine
 
Creator Мороз, О. В.
Карачина, Н. П.
Несен, Л. М.
Філатова, Л. С.
 
Subject ринок
теорії ринку
функціональність
дисфункціональність
недосконала конкуренція
опортунізм
регуляції
 
Description У статті представлено результати досліджень принципів формування конкурентного середовища на прикладі українського ринку молочної продукції. Серед основних відомих теорій ринку обгрунтовано потенціал використання в якості методології дослідження теорії недосконалої конкуренції, представлено опис її еволюції. Запропоновано концептуальну позицію щодо інтерпретації теорії недосконалої конкуренції та теорії агентських відносин у площині аналізування стану конкретних ринків за категоріями «функціональне» та «дисфункціональне» конкурентне середовище, здійснено опис механізму дисфункціональності ринку. Здійснено опис основних дисфункцій вітчизняного ринку молочної продукції. Обгрунтовано, що той тип недосконалої конкуренції, який склався на більшості вітчизняних ринків, виступає як головний дестабілізуючий фактор національного рівня. Акцентовано увагу на перспективах регуляцій за ідеологією захисту та розвитку конкурентного середовища.
 
Date 2016-02-14T17:42:04Z
2016-02-14T17:42:04Z
2014-12
 
Type Article
 
Identifier Обґрунтування функціональності ринку молочної продукції в Україні [Текст] / О. В. Мороз, Н. П. Карачина, Л. М. Несен. Л. С. Філатова // Економіка. Фінанси. Право. – 2014. – № 12/1. – С. 8-13.
2409-1944
http://ir.lib.vntu.edu.ua/handle/123456789/8128
33.012.4
 
Language uk_UA
 
Publisher Аудиторська фірма «Аналітик» ;
Академія муніципального управління ;
Національна академія внутрішніх справ