Обґрунтування функціональності ринку молочної продукції в Україні
Репозитарій Вінницького Національного Технічного Університету
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Обґрунтування функціональності ринку молочної продукції в Україні
Substantiation of functionality of dairy market in Ukraine |
|
Creator |
Мороз, О. В.
Карачина, Н. П. Несен, Л. М. Філатова, Л. С. |
|
Subject |
ринок
теорії ринку функціональність дисфункціональність недосконала конкуренція опортунізм регуляції |
|
Description |
У статті представлено результати досліджень принципів формування конкурентного середовища на прикладі українського ринку молочної продукції. Серед основних відомих теорій ринку обгрунтовано потенціал використання в якості методології дослідження теорії недосконалої конкуренції, представлено опис її еволюції. Запропоновано концептуальну позицію щодо інтерпретації теорії недосконалої конкуренції та теорії агентських відносин у площині аналізування стану конкретних ринків за категоріями «функціональне» та «дисфункціональне» конкурентне середовище, здійснено опис механізму дисфункціональності ринку. Здійснено опис основних дисфункцій вітчизняного ринку молочної продукції. Обгрунтовано, що той тип недосконалої конкуренції, який склався на більшості вітчизняних ринків, виступає як головний дестабілізуючий фактор національного рівня. Акцентовано увагу на перспективах регуляцій за ідеологією захисту та розвитку конкурентного середовища. В статье представлены результаты исследований принципов формирования конкурентной среды на примере украинского рынка молочной продукции. Среди основных известных теорий рынка обоснованно потенциал использования в качестве методологии исследования теории несовершенной конкуренции, представлено описание ее эволюции. Предложена концептуальная позицию по интерпретации теории несовершенной конкуренции и теории агентских отношений в плоскости анализа состояния конкретных рынков по категориям «функциональное» и «дисфункциональной» конкурентную среду, осуществлено описание механизма дисфункциональности рынке. Осуществлено описание основных дисфункций отечественного рынка молочной продукции. Обоснованно, что тот тип несовершенной конкуренции, который сложился на большинстве отечественных рынков, выступает как главный дестабилизирующий фактор национального уровня. Акцентировано внимание на перспективах регуляций по идеологии защиты и развития конкурентной среды. The paper presents research results of principles of competitive environment formation on the example of Ukrainian dairy market. Among the main known market theories the potential of usage as methodology of research the theory of imperfect competition was substantiated, the description of its evolution is presented. Conceptual position regarding the interpretation of imperfect competition theory and theory of agent’s relation in the sphere of analysis of the specific markets state by the categories of “functional” and “dysfunctional” competitive environment is suggested, description of mechanism of market dysfunctionality is conducted. Description of the main dysfunctions of domestic dairy market is carried out. It is substantiated that the type of imperfect competition, formed at the majority of domestic markets plays the role of destabilizing factor of national level. Special attention is paid to the perspectives of regulations according to the ideology of protection and development of competitive environment. |
|
Date |
2016-02-15T21:00:13Z
2016-02-15T21:00:13Z 2014 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Обґрунтування функціональності ринку молочної продукції в Україні [Текст] / О. В. Мороз, Н. П. Карачина, Л. М. Несен, Л. С. Філатова // Економіка, Фінанси, Право. - 2014. - № 12. - С. 8-13.
2409-1944 http://ir.lib.vntu.edu.ua/handle/123456789/8262 33.012.4 |
|
Language |
uk_UA
|
|
Publisher |
Аудиторська фірма "Аналітик" ; Академія муніципального управління ; Національна академія внутрішніх справ України |
|