Запис Детальніше

Використання бетелу-М для іммобілізації рідких радіоактивних відходів

Репозитарій Вінницького Національного Технічного Університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Використання бетелу-М для іммобілізації рідких радіоактивних відходів
 
Creator Сердюк, В.Р.
Христич, О. В.
 
Subject бетел-м
іммобілізація
радіоактивні відходи
мікроструктура
дисперснонаповнений композиційний матеріал
 
Description Пошук альтернативних джерел життєзабезпечення людства вкотре звертається до енергії атома, як одного з перспективних світових енергоресурсів. Атомна енергетика, як показує Зарубіжний і Вітчизняний досвід, є головною складовою енергосистеми будь-якої сучасної розвиненої держави. Україна входить до першої десятки країн світу за кількістю діючих енергоблоків на атомних електростанціях (АЕС). Питома вага АЕС в загальному обсязі
Вітчизняних виробників електроенергії сягає 45 %, а тому експлуатація існуючих енергоблоків і будівництво нових є необхідністю сучасної енергозалежної економіки нашої держави.
Відомо, що процес експлуатації АЕС супроводжується щорічним накопиченням різноманітних радіоактивних відходів, які тимчасово зберігаються на самих станціях. Так за даними статистичних досліджень [1, 2], в результаті виробничої діяльності п’яти АЕС на їх територіях накопичилось більше 40 тисяч м3 твердих і близько 35 тисяч м3 рідких радіоактивних відходів. Крім того, стрімкий розвиток науково-технічного прогресу, призвів до широкого використання радіонуклідів природного і штучного походження в науково-дослідній діяльності, промисловості, медицині, сільгоспвиробництві, оборонній та інших галузях народного господарства. Внаслідок чого також відбувається нагромадження радіоактивних відходів (РАВ). Проблемою №1 для України також є техногенна катастрофа на Чорнобильській АЕС, екологічні і
економічні наслідки якої державою і дотепер остаточно не ліквідовані. Таким чином, наряду з іншими економічними проблемами і чинниками для України гостро постає проблема техногенної безпеки – збереження і захоронення РАВ.
 
Date 2016-02-23T12:58:50Z
2016-02-23T12:58:50Z
2008
 
Type Article
 
Identifier Сердюк В. Р. Використання бетелу-м для іммобілізації рідких радіоактивних відходів / В. Р. Сердюк, О. В. Христич // Сучасні технології, матеріали і конструкції в будівництві: Науково-технічний збірник.– Вінниця УНІВЕРСУМ – Вінниця, 2008.- №5.- С. 49-53.
http://ir.lib.vntu.edu.ua/handle/123456789/8601
691.328
 
Language uk_UA
 
Relation ;№5
 
Publisher Вінниця: УНІВЕРСУМ