Причини барботажного хiмiчного ефекту i диференцiацiї iонiв при утвореннi морських аерозолiв (фiзико-хiмiчний аналiз)
Vernadsky National Library of Ukraine
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Причини барботажного хiмiчного ефекту i диференцiацiї iонiв при утвореннi морських аерозолiв (фiзико-хiмiчний аналiз)
|
|
Creator |
Кушнiр, С.В.
|
|
Subject |
Науки про Землю
|
|
Description |
Показано, що основною причиною барботажних хiмiчних ефектiв у розчинах NaCl є структурнi змiни в iнтерфейсi газ/вода, якi приводять до сильного збiльшення структурної температури води i збiльшення її кислотностi за рахунок зростання концентрацiї димерних асоцiатiв (H₂O)₂. Збiльшення структурної температури в об’ємнiй водi спостерiгається при турбулентному режимi механiчного перемiшування розчину i спричинює сильне зменшення розчинностi кисню. Диференцiацiю iонiв при утвореннi аерозолiв можна пояснити концентруванням найстiйкiших нейтральних iонних пар в iнтерфейсах при утвореннi газових бульбашок. Показано, что основной причиной барботажных химических эффектов в растворах NaCl являются структурные изменения в интерфейсе газ/вода, которые приводят к сильному увеличению структурной температуры воды и увеличению ее кислотности за счет роста концентрации димерних ассоциатов (H₂O)₂. Увеличение структурной температуры в объемной воде наблюдается при турбулентном режиме механического перемешивания раствора и ведет к сильному уменьшению растворимости кислорода. Дифференциацию ионов при образовании аэрозолей можно объяснить концентрированием устойчивых нейтральных ионных пар в интерфейсах при образовании газовых пузырьков. It is shown that the main cause of bubbling chemical effects in solutions of NaCl is structural changes in the gas/water interface, which lead to a strong increase in the structural water temperature and increase its acidity due to the increase in the concentration of dimeric associates (H₂O)₂. The increase in the structural temperature in the bulk water is observed in the turbulent regime of the mechanical mixing of a solution and leads to a strong decrease in the solubility of oxygen. Differentiation of ions in the formation of aerosols can be explained by the concentration of stable neutral ion pairs in the interfaces in the formation of gas bubbles. |
|
Date |
2016-03-22T17:54:13Z
2016-03-22T17:54:13Z 2015 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Причини барботажного хiмiчного ефекту i диференцiацiї iонiв при утвореннi морських аерозолiв (фiзико-хiмiчний аналiз) / С.В. Кушнiр // Доповiдi Нацiональної академiї наук України. — 2015. — № 7. — С. 91-98. — Бібліогр.: 15 назв. — укр.
1025-6415 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/96942 541.5:550.461 |
|
Language |
uk
|
|
Relation |
Доповіді НАН України
|
|
Publisher |
Видавничий дім "Академперіодика" НАН України
|
|