Запис Детальніше

Роль земств у розвитку церковнопарафіяльної освіти в українських лівобережних губерніях російської імперії наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст.

Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Роль земств у розвитку церковнопарафіяльної освіти в українських лівобережних губерніях російської імперії наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст.
 
Creator Петренко, Ірина Миколаївна
 
Subject земства, церковнопарафіяльні школи, навчально-виховний процес, духовенство, лівобережні українські губернії.
 
Description Стаття присвячена аналізу ролі земств у розвитку церковнопарафіяльних шкіл у лівобережних українських губерніях наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст. Акцентовано увагу на тому, що земства матеріально підтримували церковнопарафіяльні школи, незважаючи на конкуренцію між ними. Ця, навіть украй обмежена фінансова підтримка, місцевими земствами, все ж відігравала вагому роль у діяльності церковних шкіл. Земства сприяли українізації церковнопарафіяльних шкіл, переході на викладання в них рідною мовою.
Стаття присвячена аналізу ролі земств у розвитку церковнопарафіяльних шкіл у лівобережних українських губерніях наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст. Акцентовано увагу на тому, що земства матеріально підтримували церковнопарафіяльні школи, незважаючи на конкуренцію між ними. Ця, навіть украй обмежена фінансова підтримка, місцевими земствами, все ж відігравала вагому роль у діяльності церковних шкіл. Земства сприяли українізації церковнопарафіяльних шкіл, переході на викладання в них рідною мовою.
 
Publisher ЗНУ
 
Date 2016-03-24T19:14:02Z
2016-03-24T19:14:02Z
2014
 
Type Article
 
Identifier Наукові праці історичного факультету Запорізького національного університету. – Запоріжжя, 2014. – Вип. ХХХІХ. – С. 33-37.
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/3314
 
Language ua