Запис Детальніше

АНАЛІЗ ВІБРОЗАХИСТНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ЛАБОРАТОРНОЇ ПРАЛЬНОЇ МАШИНИ МАРКИ ТП3-М

Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title АНАЛІЗ ВІБРОЗАХИСТНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ЛАБОРАТОРНОЇ ПРАЛЬНОЇ МАШИНИ МАРКИ ТП3-М
 
Creator Порхунов, Олександр Олександирович
Порхунов, Олександр Іванович
 
Subject Вібрація
Механічний шум
 
Description Предметом дослідження є вібрації та механічний шум на робочому місці опе¬ратора від увімкненої лабораторної пральної машини. Джерелом вібрації і шуму є коливання ротора машини під час його обертання у водяній бані термостату. Коливання ротора змінюються за гармонічним законом. Мета дослідження пов'язана з оцінкою впливу на рівень вібрації деяких конструктивних заходів, а саме: застосування підшипників ковзання з фторопласту пружних вставок і пружних опор, розрахованих на дрібносерійне виробництво. Експериментально доведено, що, загалом, це дозволило зменшити рівень вібрації на робочому місці на 35 дБ. Окрім цього, аналітичними розрахунками доведено, що частота вимушених коливань рухомої частини машини в цьому конструктивному виконанні більша за частоту власних коливань, унаслідок цього виникнення резонансу усувається. Вжиті заходи поліпшили споживчі властивості машини.
В статті поставлена проблема в загальному виглдяді, проведено аналіз останніх досліджень і публікацій, викладено основний матеріал дослідження, наведено літературу.
Робота виконана сумісно з компанією "Інтерлінк"
 
Publisher ВНЗ Укопспілки "Полтавський університет економіки і торгівлі"
 
Date 2016-04-29T10:04:28Z
2016-04-29T10:04:28Z
2015
 
Type Article
 
Identifier Порхунов О.О. АНАЛІЗ ВІБРОЗАХИСТНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ЛАБОРАТОРНОЇ ПРАЛЬНОЇ МАШИНИ МАРКИ ТП3-М / О.О.Порхунов, О.І. Порхунов / Науковий вісник ПУЕТ. Серія: Технічні науки - 2015 - №1(73). - С.147 - 153
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/3696
 
Language ua