Фізико-хімічні властивості сала свиней червоної білопоясої породи
Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Фізико-хімічні властивості сала свиней червоної білопоясої породи
|
|
Creator |
Бірта, Габріелла Олександрівна
Бургу, Юрій Георгійович Рибалко, Валентин Павлович |
|
Subject |
фізико-хімічні властивості
загальна волога протеїн жир температура плавлення йодне число число рефракції |
|
Description |
Викладено результати досліджень по вивченню фізико-хімічних властивостей сала свиней червоної білопоясої породи. Проведені дослідження свідчать, що з віком тварин відбувається деякі зміни у фізико-хімічних властивостях хребтового сала. Помітно зменшується загальна волога в жировій тканині тварин; збільшується кількість сухої речовини в ній, зменшується кількість протеїну в салі з 2,47 до 1,57% та підвищується вміст жиру в ньому з 88,77 до 91,74% у 8-місячному віці. Встановлена негативна кореляція між процентом жиру в хребтовому салі та кількістю протеїну, процентом жиру та загальною вологістю, йодним числом і температурою плавлення.
|
|
Publisher |
Інститут свинарства і АПВ України; ТОВ "Фірма "Техсервіс"
|
|
Date |
2016-05-19T10:28:27Z
2016-05-19T10:28:27Z 2014 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Свинарство: міжвідочий тематичний науковий збірник Інституту свинарства і АПВ НААН. - Випуск 65. - Полтава, 2014. - с.180-183.
0371-4365 http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/3876 |
|
Language |
ua
|
|