Запис Детальніше

Фізико-хімічні властивості сала свиней червоної білопоясої породи

Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Фізико-хімічні властивості сала свиней червоної білопоясої породи
 
Creator Бірта, Габріелла Олександрівна
Бургу, Юрій Георгійович
Рибалко, Валентин Павлович
 
Subject фізико-хімічні властивості
загальна волога
протеїн
жир
температура плавлення
йодне число
число рефракції
 
Description Викладено результати досліджень по вивченню фізико-хімічних властивостей сала свиней червоної білопоясої породи. Проведені дослідження свідчать, що з віком тварин відбувається деякі зміни у фізико-хімічних властивостях хребтового сала. Помітно зменшується загальна волога в жировій тканині тварин; збільшується кількість сухої речовини в ній, зменшується кількість протеїну в салі з 2,47 до 1,57% та підвищується вміст жиру в ньому з 88,77 до 91,74% у 8-місячному віці. Встановлена негативна кореляція між процентом жиру в хребтовому салі та кількістю протеїну, процентом жиру та загальною вологістю, йодним числом і температурою плавлення.
 
Publisher Інститут свинарства і АПВ України; ТОВ "Фірма "Техсервіс"
 
Date 2016-05-19T10:28:27Z
2016-05-19T10:28:27Z
2014
 
Type Article
 
Identifier Свинарство: міжвідочий тематичний науковий збірник Інституту свинарства і АПВ НААН. - Випуск 65. - Полтава, 2014. - с.180-183.
0371-4365
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/3876
 
Language ua