Запис Детальніше

Гістологічна будова м'язів свиней червоної білопоясої породи

Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Гістологічна будова м'язів свиней червоної білопоясої породи
 
Creator Рибалко, Валентин Павлович
Флока, Людмила Валеріївна
 
Subject тканина
гістоструктура
суглоб
м'яз
прошарки
 
Description М'ясо свиней є біологічно повноцінним продуктом харчування, має високу калорійність та відмінні смакові якості. Гістоструктура м’язевої тканини свиней взаємопов’язана з кількісними та якісними показниками м’ясної продуктивності тварин. Якість м’яса в значній мірі залежить від структури м’язевої тканини, а цей показник вважають однією з породних ознак.
Співвідношення м’язевих тканин у тварин різних порід, їх помісей та гібридів дає можливість використовувати ці дані як додатковий критерій в оцінці якості м’яса. Для оцінки м’ясної продуктивності важливо знати саме співвідношення тканинних волокон в окремих м’язах, які впливають на смакові якості свинини.
В даному повідомленні висвітлено дослідження гістоструктури найдовшого м’яза спини та двоголового м’яза стегна свиней червоної білопоясої породи, оскільки вони є найціннішими у харчовому відношенні. Встановлено, що найдовший м’яз спини – м’яз динамічного типу, а двоголовий м’яз стегна – динамостатичного типу; виявлено, що розвиток структурних елементів м’язової тканини значною мірою залежить від функції м’язів та їх розташування; найдовший м’яз спини та двоголовий м’яз стегна виконують різні функції.
 
Publisher Інститут свинарства і АПВ України; ТОВ "Фірма "Техсервіс"
 
Date 2016-05-19T10:33:34Z
2016-05-19T10:33:34Z
2014
 
Type Article
 
Identifier Свинарство: міжвідомчий тематичний науковий збірник Інституту свинарства і АПВ НААН. - Випуск 65. - Полтава, 2014. - с.112-114.
0371-4365
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/3877
 
Language ua