Гістологічна будова м'язів свиней червоної білопоясої породи
Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Гістологічна будова м'язів свиней червоної білопоясої породи
|
|
Creator |
Рибалко, Валентин Павлович
Флока, Людмила Валеріївна |
|
Subject |
тканина
гістоструктура суглоб м'яз прошарки |
|
Description |
М'ясо свиней є біологічно повноцінним продуктом харчування, має високу калорійність та відмінні смакові якості. Гістоструктура м’язевої тканини свиней взаємопов’язана з кількісними та якісними показниками м’ясної продуктивності тварин. Якість м’яса в значній мірі залежить від структури м’язевої тканини, а цей показник вважають однією з породних ознак. Співвідношення м’язевих тканин у тварин різних порід, їх помісей та гібридів дає можливість використовувати ці дані як додатковий критерій в оцінці якості м’яса. Для оцінки м’ясної продуктивності важливо знати саме співвідношення тканинних волокон в окремих м’язах, які впливають на смакові якості свинини. В даному повідомленні висвітлено дослідження гістоструктури найдовшого м’яза спини та двоголового м’яза стегна свиней червоної білопоясої породи, оскільки вони є найціннішими у харчовому відношенні. Встановлено, що найдовший м’яз спини – м’яз динамічного типу, а двоголовий м’яз стегна – динамостатичного типу; виявлено, що розвиток структурних елементів м’язової тканини значною мірою залежить від функції м’язів та їх розташування; найдовший м’яз спини та двоголовий м’яз стегна виконують різні функції. |
|
Publisher |
Інститут свинарства і АПВ України; ТОВ "Фірма "Техсервіс"
|
|
Date |
2016-05-19T10:33:34Z
2016-05-19T10:33:34Z 2014 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Свинарство: міжвідомчий тематичний науковий збірник Інституту свинарства і АПВ НААН. - Випуск 65. - Полтава, 2014. - с.112-114.
0371-4365 http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/3877 |
|
Language |
ua
|
|