Запис Детальніше

Harmonization tools of classrooms in aspect of eco-education

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Harmonization tools of classrooms in aspect of eco-education
Средства гармонизации учебных помещений в аспекте эко-воспитания
Засоби гармонізації навчальних приміщень в аспекті еко-виховання
 
Creator Artenenko, M.
Chepeljuk, O.
 
Subject Harmonization space; eco-education; educational rooms; educational space zoning.
7.05:373.1
Гармонизация пространства; эко-воспитание; учебные помещения; зонирование учебного пространства.
7.05:373.1
Гармонізація простору; еко-виховання; навчальні приміщення; зонування навчального простору.
2.15:313.2
 
Description The article analyzes base of chronological rows of reproductions picturesque canvases and engravings, which represent educational-educative process. Defines the role of eco-education as priority direction of educative in modern conditions and proposed structural scheme means of harmonization space in educational buildings based on eco-educational principles according to the following criteria: due to perception of elements and interior items; through zoning classrooms; by the insertion in interior objects of living nature; by the insertion in the interior attributes of eco-educative forms of schooling.
В статье проанализировано базу хронологических рядов репродукций живописных полотен и гравюр, на которых изображено учебно-воспитательный процесс. Определена роль экологического воспитания как приоритетного направления воспитания в современных условиях и предложена структурная схема средств гармонизации пространства учебного помещения на основе эко-воспитательных принципов по следующим критериям: за счет восприятия элементов и предметов интерьера; за счет зонирования учебного помещения; за счет введения в интерьер объектов живой природы; за счет введения в интерьер атрибутов эко-воспитательных форм обучения.
В статті проаналізовано базу хронологічних рядів репродукцій живописних полотен та гравюр, на яких зображено навчально-виховний процес. Визначено роль еко-виховання як пріоритетного напрямку виховання в сучасних умовах та запропоновано структурну схему засобів гармонізації простору навчального приміщення на основі еко-виховних принципів за такими критеріями: за рахунок сприйняття елементів та предметів інтер’єру; за рахунок зонування навчального приміщення; за рахунок введення в інтер’єр об’єктів живої природи; за рахунок введення в інтер’єр атрибутів еко-виховних форм навчання.
 
Publisher Національний Авиаційний Університет
 
Contributor


 
Date 2016-07-07
 
Type Рецензована стаття
 
Format application/pdf
application/pdf
application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/Design/article/view/10509
 
Source Теорія та практика дизайну; № 9 (2016); 11-19
Теория и практика дизайна; № 9 (2016); 11-19
Theory and practice of design; № 9 (2016); 11-19
 
Language uk;ru;en.