Запис Детальніше

МЕТОД КОМП’ЮТЕРНОЇ РЕНТГЕНОМОРФОМЕТРІЇ МЕТАКАРПАЛЬНИХ КІСТОК ЛЮДИНИ У ДІАГНОСТИЦІ ОСТЕОПОРОЗУ

Електронного архіву Харківського національного університету радіоелектроніки (Open Access Repository of KHNURE)

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Creator Авер'янова, Лілія Олександрівна
 
Date 2016-07-10T11:22:17Z
2016-07-10T11:22:17Z
2002
 
Identifier Робота присвячена питанням підвищення достовірності діагностики остеопорозу (ОП) шляхом створення нового методу отримання та обробки рентгенодіагностичної інформації.
http://hdl.handle.net/123456789/3325
 
Description Обґрунтовано вибір методу та засобів аналізу РЗ метакарпальної кістки. З урахуванням проведених досліджень створені методики денситометричного аналізу РЗ у діагностиці ОП, яскравісної корекції РЗ з використанням еталону, запропоновано спеціалізований програмний засіб для визначення рентгеноморфометричних розмірів метакарпальної кістки та обрахунку індексів ОП.
У роботі запропоновано модель фраґменту кисті на рівні метакарпальних кісток, на базі якої проведено аналіз взаємодії цієї структури з рентгенівським випромінюванням. Проведено теоретичний денситографічний аналіз рентгенівського зображення (РЗ) розглянутого ідеального об’єкту та аналітично отримано розподіл прозорості РЗ. Це дозволило знайти об’єктивні ознаки для визначення рентгеноморфометричних розмірів метакарпальной кости, а також отримати нові діагностичні показники ОП. Проведено аналіз впливу реальних умов рентгенографії на точність вимірювання рентгеноморфометричних розмірів метакарпальної кістки за денситограмою її РЗ.
 
Language uk
 
Publisher ХНУРЕ
 
Subject остеопороз
метакарпальна кістка
рентгеноморфометрія
координатно-яскравісний аналіз зображення
денситограма
 
Title МЕТОД КОМП’ЮТЕРНОЇ РЕНТГЕНОМОРФОМЕТРІЇ МЕТАКАРПАЛЬНИХ КІСТОК ЛЮДИНИ У ДІАГНОСТИЦІ ОСТЕОПОРОЗУ
 
Type Abstract