Запис Детальніше

Опозиція Свій / Чужий у англомовних та україномовних перекладах статей про Україну

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/15187/
https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0ahUKEwiN8faunsfPAhWFbRQKHRpVCtAQFgguMAI&url=http%3A%2F%2Firbis-nbuv.gov.ua%2Fcgi-bin%2Firbis_nbuv%2Fcgiirbis_64.exe%3FC21COM%3D2%26I21DBN%3DUJRN%26P21DBN%3DUJRN%26IMAGE_FILE_DOWNLOAD%3D1%26Image_file_name%3DPDF%2Flinds_2014_2014_7.pdf&usg=AFQjCNGybzTm7OG7wxjr80qzgxj-R_7EIw
978-966-171-881-3
 
Title Опозиція Свій / Чужий у англомовних та україномовних перекладах статей про Україну
SELF / ALIEN DICHOTOMY IN THE ENGLISH AND UKRAINIAN TRANSLATIONS OF THE ARTICLES ABOUT UKRAINE
ОППОЗИЦИЯ СВОЙ / ЧУЖОЙ В АНГЛОЯЗЫЧНЫХ И УКРАИНОЯЗЫЧНЫХ ПЕРЕВОДАХ СТАТЕЙ ПРО УКРАИНУ
 
Creator Шурма, Світлана Григорівна
Головня, Алла Василівна
 
Subject Збірники наукових праць
 
Description Стаття присвячена вивченню лінгвокогнітивних особливостей словесного втілення опозиції СВІЙ / ЧУЖИЙ в англомовних статтях про Україну, а також визначенню місця та ролі України на осі СВІЙ / ЧУЖИЙ в таких виданнях. Було встановлено, що залежно від того, як розвивалися події в країні, Україна наближалась до сфери СВІЙ, проте так і не була включена в неї.
Статья посвящена изучению лингвокогнитивных особенностей вербальной реализации опозиции СВОЙ / ЧУЖОЙ в англоязычных статьях про Украину, и определения места и роли Украины на оси СВОЙ / ЧУЖОЙ в этих изданиях. Был сделан вывод, что в зависимости от того, как развивались события в стране, Украина приближалась к сфере СВОЙ, но так и не была включена в нее.
The article deals with linguistic and cognitive features of the SELF / ALIEN concept verbalization in the English articles which focused on the turmoil in Ukraine. We also made an attempt to determine the place and role of Ukraine along SELF / ALIEN axis reconstructed. Depending on how the events developed in Ukraine, the country approached SELF sphere, yet was never included.
 
Publisher Логос
 
Date 2014
 
Type Стаття
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/15187/1/Shurma-Golovnia%20Sv-Ch.pdf
Шурма, Світлана Григорівна та Головня, Алла Василівна (2014) Опозиція Свій / Чужий у англомовних та україномовних перекладах статей про Україну Лінгвістика ХХІ століття: нові дослідження і перспективи. с. 46-53. ISSN 978-966-171-881-3