Запис Детальніше

Дослідження властивостей темпераменту та самооцінки особистості у студентів вищого навчального закладу

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/14413/
http://www.sportedu.org.ua/html/journal/2016-N2/FVS201602.pdf
 
Title Дослідження властивостей темпераменту та самооцінки особистості у студентів вищого навчального закладу
Исследование свойств темперамента и самооценки личности у студентов высшего учебного заведения
 
Creator Гацко, Олена Володимирівна
Ляшенко, Валентина Миколаївна
Туманова, Валентина Миколаївна
 
Subject Index Copernicus
РИНЦ
Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
 
Description Мета: проведення психодіагностичного дослідження властивостей темпераменту і самооцінки особистості у студентів вищого навчального закладу. Матеріал: в дослідженні взяли участь студенти першого-другого курсу в кількості 30 чоловік. Застосовувалося анкетування. Оцінювалася самооцінка особистості і властивості темпераменту. Результати: дослідження структури темпераменту у студентів показало низький рівень потреби в освоєнні предметного світу і прагнення до розумової і фізичної праці, проте хороший показник соціальної активності і комунікабельності. Відносно самооцінки показники наступні: заниженою самооцінкою володіють – 15% опитаних, тенденція до заниження спостерігається в 25% опитаних, адекватною самооцінкою володіють – 50% і тенденція до завищення в 10% опитаних.
Цель: проведение психодиагностического исследования свойств темперамента и самооценки личности у студентов высшего учебного заведения. Материал: В исследовании принимали участие студенты первого-второго курса в количестве 30 человек. Применялось анкетирование. Оценивалась самооценка личности и свойства темперамента. Результаты: исследование структуры темперамента у студентов показало низкий уровень потребности в освоении предметного мира и стремления к умственному и физическому труду, однако хороший показатель социальной активности и коммуникабельности. В отношении самооценки показатели следующие: заниженной самооценкой обладают – 15% опрошенных, тенденция к занижению наблюдается у 25% опрошенных, адекватной самооценкой обладают – 50% и тенденция к завышению у 10% опрошенных.
 
Publisher Харьковская государственная академия дизайна и искусства
 
Date 2016-04
 
Type Стаття
NonPeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/14413/1/E_Gatsko_V_Lyashenko_V_Tumanova_FVS_GI.pdf
Гацко, Олена Володимирівна та Ляшенко, Валентина Миколаївна та Туманова, Валентина Миколаївна (2016) Дослідження властивостей темпераменту та самооцінки особистості у студентів вищого навчального закладу Физическое воспитание студентов, 2016 (2). с. 19-24. ISSN 2075-5279