Запис Детальніше

Основи раціонального харчування

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/16924/
 
Title Основи раціонального харчування
 
Creator Пітенко, Сергій Леонідович
 
Subject Робочі програми навчальних дисциплін
 
Description Мета курсу Основи раціонального харчування – сформувати у студентів вміння і навички з організації системи раціонального харчування, способів збереження і зміцнення здоров’я, раціональної корекції складу тіла за допомогою здорового, раціонального харчування.
Завдання курсу:
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен
знати:
• основи фізіології та біохімії харчування, раціонального харчування;
• теоретичні і практичні аспекти впливу харчування на стан здоров’я людей різних груп;
• властивості окремих груп харчових продуктів та їх значення для зміцнення здоров’я;
• з’ясувати актуальні проблеми сучасних напрямів в фізіології харчування та встановити їх зв'язок зі здоров’ям та працездатністю населення;
вміти:
• розраховувати фізіологічної потреби організму в харчових та біологічно активних речовинах;
• надавати обґрунтування енергетичної цінності та нутрієнтного складу раціону харчування;
• виявляти статус харчування організму та його порушень;
• вміти розробляти практичні рекомендацій щодо організації раціонального харчування різних груп населення;
• оцінювати харчові продукти за гігієнічними показниками;
• володіти методикою проведення просвітницької та консультативної роботи серед населення з питань первинної та вторинної аліментарної профілактики захворювань;
• пропагувати гігієнічні знання серед населення в галузі раціонального харчування.
 
Date 2014
 
Type Навчально-методичні матеріали
NonPeerReviewed
 
Format text
 
Language ru
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/16924/1/S_Pitenko_ORH_GI..pdf
Пітенко, Сергій Леонідович (2014) Основи раціонального харчування [Навчально-методичні матеріали]