Основи раціонального харчування
Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Relation |
http://elibrary.kubg.edu.ua/16924/
|
|
Title |
Основи раціонального харчування
|
|
Creator |
Пітенко, Сергій Леонідович
|
|
Subject |
Робочі програми навчальних дисциплін
|
|
Description |
Мета курсу Основи раціонального харчування – сформувати у студентів вміння і навички з організації системи раціонального харчування, способів збереження і зміцнення здоров’я, раціональної корекції складу тіла за допомогою здорового, раціонального харчування. Завдання курсу: У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати: • основи фізіології та біохімії харчування, раціонального харчування; • теоретичні і практичні аспекти впливу харчування на стан здоров’я людей різних груп; • властивості окремих груп харчових продуктів та їх значення для зміцнення здоров’я; • з’ясувати актуальні проблеми сучасних напрямів в фізіології харчування та встановити їх зв'язок зі здоров’ям та працездатністю населення; вміти: • розраховувати фізіологічної потреби організму в харчових та біологічно активних речовинах; • надавати обґрунтування енергетичної цінності та нутрієнтного складу раціону харчування; • виявляти статус харчування організму та його порушень; • вміти розробляти практичні рекомендацій щодо організації раціонального харчування різних груп населення; • оцінювати харчові продукти за гігієнічними показниками; • володіти методикою проведення просвітницької та консультативної роботи серед населення з питань первинної та вторинної аліментарної профілактики захворювань; • пропагувати гігієнічні знання серед населення в галузі раціонального харчування. |
|
Date |
2014
|
|
Type |
Навчально-методичні матеріали
NonPeerReviewed |
|
Format |
text
|
|
Language |
ru
|
|
Identifier |
http://elibrary.kubg.edu.ua/16924/1/S_Pitenko_ORH_GI..pdf
Пітенко, Сергій Леонідович (2014) Основи раціонального харчування [Навчально-методичні матеріали] |
|