Запис Детальніше

Шляхи використання американського досвіду навчання іноземних мов у загальноосвітніх школах України в умовах міжкультурної комунікації

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/17860/
 
Title Шляхи використання американського досвіду навчання іноземних мов у загальноосвітніх школах України в умовах міжкультурної комунікації
 
Creator Юніна, Ольга Євгенівна
 
Subject Міжнародні
 
Description The question of the application of new technologies in education is constantly being arisen. Talking about new technologies, we mean not only the hardware, but also new forms and methods of teaching, as well as a new approach to teaching in secondary schools. Nowadays teaching in general and teaching foreign languages in particular require to be revised both a common methodology and specific methods and techniques, that is, the revision of the concept of teaching. Now it is necessary to encourage students to learn foreign languages as soon as possible not in terms of communication but also as a means of learning and understanding of different national cultures. This allows the student to compare his country's culture with the culture of the target language country, as well as to expand his abilities to participate in cross-cultural communication.
Останнім часом постійно виникає питання про застосування нових технологій у навчанні. Говорячи про нові технології, ми маємо на увазі не тільки технічні засоби, але і нові форми і методи навчання, а також новий підхід до процесу навчання в середній загальноосвітній школі. У сучасному світі навчання в школі загалом і навчання іноземних мов зокрема, вимагають перегляду, як загальної методології, так і конкретних методів і прийомів, тобто перегляду концепції навчання. Зараз виникає необхідність якомога раніше залучати учнів до вивчення іноземної мови не тільки як до засобу комунікації але і як до засобу вивчення та пізнання іншої національної культури. Це дозволяє учневі порівняти культуру своєї країни з культурою країни мови, що вивчається, а також розширити його можливості для участі в міжкультурної комунікації.
В последнее время постоянно возникает вопрос о применении новых технологий в обучении. Говоря о новых технологиях, мы имеем в виду не только технические средства, но и новые формы и методы обучения, а также новый подход к процессу обучения в средней общеобразовательной школе. В современном мире обучение в школе в целом и обучения иностранным языкам в частности, требуют пересмотра, как общей методологии, так и конкретных методов и приемов, то есть пересмотра концепции обучения. Сейчас возникает необходимость как можно раньше привлекать учащихся к изучению иностранного языка не только как к средству коммуникации но и как к средству изучения и познания другой национальной культуры. Это позволяет ученику сравнить культуру своей страны с культурой страны изучаемого языка, а также расширить его возможности для участия в межкультурной коммуникации.
 
Date 2016-11-11
 
Type Доповідь на конференції чи семінарі
PeerReviewed
 
Format text
 
Language ru
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/17860/1/O_Yunina_SFANPTSV.pdf.pdf
Юніна, Ольга Євгенівна (2016) Шляхи використання американського досвіду навчання іноземних мов у загальноосвітніх школах України в умовах міжкультурної комунікації In: Міжнародна науково-практична конференція "Філологічні науки в умовах сучасних трансформаційних процесів", 11-12 листопада, Львів.