Запис Детальніше

У пошуках нової педагогіки: критичний аналіз

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/18136/
http://npo.kubg.edu.ua/numbers/44-arkhiv-nomeriv-2016-roku/97-3-4-2016.html?showall=&start=1
 
Title У пошуках нової педагогіки: критичний аналіз
В поисках новой педагогики: критический анализ
In search of a new pedagogy: critical analysis
 
Creator Хоружа, Людмила Леонідівна
 
Subject Index Copernicus
РИНЦ
Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
 
Description У статті автор розмірковує про роль і значущість педагогічної науки у сучасному суспільстві, здійснює критичний аналіз її змін відповідно до нових викликів та освітніх запитів, визначає позитивне і негативне у цьому процесі. Разом із цим актуалізується проблема оновлення змісту і технологій педагогіки, яка розглядається на соціальному, теоретичному і практичному рівнях. Наголошується на необхідності критичного аналізу трансформації у педагогічній науці на міждисциплінарній основі, впровадженні інформаційних технологій в освіту з урахуванням дидактичної доцільності.
В статье автор размышляет о роли и значимости педагогической науки в современном обществе, осуществляет критический анализ ее изменения в соответствии с новыми вызовами и образовательных запросов, определяет положительное и отрицательное в этом процессе. Вместе с этим актуализируется проблема обновления содержания и технологий педагогики, рассматривается на социальном, теоретическом и практическом уровнях. Подчеркивается необходимость критического анализа трансформации в педагогической науке на междисциплинарной основе, внедрении информационных технологий в образовании с учетом дидактической целесообразности.
The article discusses the role and importance of teaching science in society, provides a critical analysis of the changes in accordance with the new challenges and educational needs, determine the positive and negative in the process. At the same time issue updated content updates and Technology Education, which examined the social, theoretical and practical levels. The necessity of a critical analysis of the transformation in teaching science in an interdisciplinary manner, implementation of information technology in education on the basis of didactic expediency.
 
Publisher Київський університет імені Бориса Грінченка, 2016
 
Date 2016
 
Type Стаття
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/18136/6/L_Khoruzha_NPOTP_3-4_PI.pdf
Хоружа, Людмила Леонідівна (2016) У пошуках нової педагогіки: критичний аналіз Неперервна професійна освіта:теорія і практика (3-4). с. 7-11. ISSN 1609-8595