Запис Детальніше

Electronic Sumy State Pedagogical University named after A. S. Makarenko Institutional Repository

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Оцінка і прогнозування природно-ресурсного потенціалу регіону
 
Names Самодай, Валентина Петрівна
Samodai, Valentyna Petrivna
Date Issued 2010 (iso8601)
Abstract У дисертації був проведений ґрунтовний аналіз і класифікація фундаментальних теоретичних положень оцінки природно-ресурсного потенціалу, які досліджені в працях багатьох вітчизняних і зарубіжних авторів. Високо оцінюючи внесок учених у розробку питань природно-ресурсного потенціалу, слід зазначити, що ця проблема переважно вивчалася без належної оцінки кількісного впливу на розвиток сільського господарства в регіоні.
На основі диференційної ренти була обґрунтована оцінка земель сільськогосподарського призначення, представлений інструментарій для аналітиків, який включає закономірність залежності оцінки земель від динаміки рентоутворюючих факторів. Доведено, що диференційна рента являє собою складну систему організаційно-економічних відносин і є важливим фактором збереження природно-ресурсного потенціалу регіону.
Удосконалена методика розподілу трансфертів для придбання мінеральних добрив виробниками сільськогосподарської продукції.
Genre Other
Topic природно-ресурсний потенціал
Identifier Самодай, В. П. Оцінка і прогнозування природно-ресурсного потенціалу регіону [Текст] : автореф. дис. ... канд. економіч. наук : спец. 08.00.06 "Економіка природокористування та охорони навколишнього середовища" / В. П. Самодай ; СумДУ. – Суми : СумДПУ ім. А. С. Макаренка, 2010. – 20 с.