Запис Детальніше

Electronic Sumy State Pedagogical University named after A. S. Makarenko Institutional Repository

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Земська реформа та її вплив на розвиток народної освіти Донбасу у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст.
 
Names Єфімов, Д. В.
Yefimov, D. V.
Date Issued 2016 (iso8601)
Abstract У статті розглядається внесок земства в управління та організацію роботи училищ, вплив земських реформ на розвиток народної освіти Донеччини (наприкінці ХІХ – початку ХХ ст.). Висвітлюються питання налагодження самоврядуванням системи контролю за роботою національних початкових шкіл, що сприяло значному розширенню закладів народної освіти та професійній підготовці вчителів на території Донецького регіону.
Аналіз діяльності земств і освітніх реформ у соціальній історії та промисловій розбудові Донбасу свідчить про необхідність та корисність ланки в системі початкової освіти. Завдяки ним була створена матеріальна база для подальшого розвитку освіти.
Genre Article
Topic земство
Identifier Єфімов, Д. В. Земська реформа та її вплив на розвиток народної освіти Донбасу у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. [Текст] / Д. В. Єфімов // Педагогічні науки: теорія, історія, інноваційні технології : науковий журнал / МОН України, Сумський держ. пед. ун-т ім. А. С. Макаренка ; [редкол.: А. А. Сбруєва, О. Є. Антонова, Дж. Бішоп та ін.]. – Суми : СумДПУ ім. А. С. Макаренка, 2016. – № 2 (56). – С. 253–262.