Запис Детальніше

Креативний підхід до подання матеріалу як засіб підсилення мотивації студентів

Журнал "Новітні комп'ютерні технології"

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Креативний підхід до подання матеріалу як засіб підсилення мотивації студентів
Creative Approach to the Presentation of the Material as a Means to Increase the Motivation of Students
Креативный подход к представлению материала как средство усиления мотивации студентов
 
Creator Боско, Ольга Миколаївна
 
Description Швидкість змін в законодавстві обумовлює необхідність більш ретельно підходити до підбору завдань, які б допомагали готувати майбутніх фахівців. З нашої точки зору, оскільки дисципліна «Прикладне програмне забезпечення» не має конкретного лекційного курсу, вона може використовуватись, як ланка, що забезпечує креативний підхід до подання матеріалу та міждисциплінарний зв’язок між фаховими дисциплінами та дисциплінами інформаційного циклу.У нашому ВНЗ ця дисципліна викладається на 3-4 курсі на всіх спеціальностях економічного напряму, і саме цим обумовлюється її практичне наповнення, оскільки студенти починають набувати теоретичних знань зі своєї фахової освіти. За всі роки викладання цієї дисципліни неодноразово відбувались зміни конкретних завдань. Кожен семестр іде ретельний перегляд змісту лабораторних робіт та їх удосконалення відповідно до діючого законодавства. З того моменту, коли студенти починають вивчати дисципліни відповідно до своєї спеціальності, доцільно впровадити комплексні задачі, що розв’язуються протягом кількох занять.Для приклада наведемо останні зміни, що відбулись в другому семестрі для спеціальності «Облік та аудит». Основою для створення лабораторних робіт стали роботи [1–2]. Комплексна задача полягає в розробці файлу, в якому відбувається формування книги, листи якої поєднані з листами журналу господарських операцій та оборотно-сальдовими відомостями.Обов’язковими є також завдання, де генеруються стандартні первинні документи: платіжне доручення, прибуткові та видаткові касові ордери. Для виконання цих робіт студентам необхідно більш ретельно заглибитись у вивчення Excel, оскільки для автоматизації генерування даних використовуються маловідомі функції та майстри.Необхідність поглибленого вивчення Excel для студентів фаху «Облік та аудит» викликана насамперед тим, що останнім часом в країні посилюється сектор малого бізнесу. Для малих підприємств програмні продукти, що забезпечують автоматизацію труда бухгалтерів, мають високу ціну. Одним з варіантів прискорення ведення бухгалтерського обліку, а також здешевлення цього процесу є використання можливостей Excel [1].Грамотно складені та гарно оформлені документи – це обличчя фірми. У бухгалтерській практиці акуратно оформлені документи мають не тільки “тішити око”, але і сприяти виявленню помилок. В Excel є чудові інструменти для вирішення цієї проблеми [2].Варіанти завдань дібрані так, що в кожному з них є набір основних документів, які мають перебіг на підприємствах, але напрям діяльності кожного підприємства – різний. Таким чином ми виключаємо спроби плагіату.
Discipline "Application Software" has no a lecture course. That's why in our opinion it can be used as an element that provides a creative approach to the material presentation and the interdisciplinary relationship between professional disciplines and disciplines of information cycle.Among software applications special attention should be paid to the Excel. The need for its study for students of specialty "Accounting" is caused primarily by the fact that in recent years the small business sector is growing in our country.
С нашей точки зрения, так как дисциплина "Прикладное программное обеспечение" не имеет конкретного лекционного курса, она может использоваться как звено, обеспечивающее креативный подход к представлению материала и междисциплинарную связь между профессиональными дисциплинами и дисциплинами информационного цикла.Среди прикладного программного обеспечения особое внимание следует обратить на пакет Excel. Необходимость его углубленного изучения для студентов специальности «Учет и аудит» вызвана прежде всего тем, что в последнее время в стране усиливается сектор малого бизнеса.
 
Publisher State institution of higher education «Kryvyi Rih National University»
 
Date 2013-11-02
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://ccjournals.eu/ojs/index.php/nocote/article/view/53
 
Source New computer technology; Vol 5 (2007): Problems of training and retraining of IT specialists; 12-13
Новітні комп'ютерні технології; Том 5 (2007): Проблеми підготовки та перепідготовки фахівців у сфері інформаційних технологій; 12-13
Новые компьютерные технологии; Том 5 (2007): Проблемы подготовки и переподготовки специалистов в сфере информационных технологий; 12-13
2309-1460
 
Language rus
 
Relation http://ccjournals.eu/ojs/index.php/nocote/article/view/53/46
 
Rights Copyright (c) 2014 New computer technology