Запис Детальніше

Features of the Process of Learning Informatics by Students of Economic Specialties

Журнал "Новітні комп'ютерні технології"

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Features of the Process of Learning Informatics by Students of Economic Specialties
Особенности организации процесса обучения информатике студентов экономических специальностей
Особливості організації процесу навчання інформатики студентів економічних спеціальностей
 
Creator Сільченко, Марина Валеріївна
Красюк, Юлія Миколаївна
 
Description Analysis of the level of informatics knowledge of first-year students of economic specialties indicates that levels of knowledge and practical skills of students are quite different to each other. Therefore, a significant number of students studying informatics wouldn't be held at their respective levels of difficulty.The solution can be achieved through the inclusion of a sample curriculum course " Introduction to Computer Science " and differentiated learning informatics that involves the creation of favorable conditions for the development of each individual student.
Анализ уровня подготовки первокурсников экономических специальностей по ШКИ указывает на то , что уровни сформированности знаний и практических умений студентов довольно сильно отличаются. Поэтому для значительного количества студентов обучение информатике не будет проходить на соответствующем им уровне сложности .Решение этой проблемы возможно при условии включения в учебный план выборочной дисциплины "Введение в информатику " и дифференциацию обучения информатики, что предусматривает создание благоприятных условий для развития каждого отдельного студента .
Майбутній економіст повинен вміти перспективно використовувати постійно зростаючий об’єм фактологічних даних та ефективно залучати інформаційно-комунікаційні технології (ІКТ) не тільки для вирішення відомих йому проблем, але й для розв’язування нестандартних, не передбачуваних життєвих та професійних ситуацій. Тому формування у студентів основ інформаційної культури, достатніх для впевненого та ефективного використання сучасних ІКТ у власній професійній діяльності стає сьогодні однією з актуальних задач вищої школи.Однак система знань, навичок та умінь стосовно роботи з апаратними та програмними засобами, яка постійно ускладнюється, повинна засвоюватися студентами економічних спеціальностей за значно скорочені терміни навчання (в 2005 р. затверджена нова навчальна програма дисципліни “Інформатика” для підготовки студентів економічних спеціальностей фахового спрямування “Економіка підприємництва”, що передбачає подвійне зменшення кількості аудиторних годин для вивчення курсу). Це потребує пошуку нових підходів та знаходження внутрішніх резервів для інтенсифікації процесу навчання інформатики у вищих навчальних закладах, які б ґрунтувалися на особистісно орієнтованих концепціях підготовки фахівців.Відповідно до перманентності навчання, навчальна програма університетської дисципліни “Інформатика” орієнтована на першокурсника, який досягнув базового рівня знань, умінь та навичок з шкільного курсу інформатики (ШКІ), що відповідає державному стандарту, та володіє навичками самостійного опрацювання навчального матеріалу. Однак аналіз рівня підготовки першокурсників економічних спеціальностей з ШКІ вказує на те, що рівні сформованості знань та практичних умінь студентів досить сильно відрізняються між собою (це обумовлено тим, що абітурієнти економічних факультетів не складають обов’язкових вступних іспитів з інформатики). Тому для значної кількості студентів навчання інформатики не буде проходити на відповідному їм рівні складності.Вирішення цієї проблеми можна досягти через включення до навчального плану вибіркової дисципліни “Вступ до інформатики” та диференціацію навчання інформатики, що передбачає створення сприятливих умов для розвитку кожного окремого студента (рис. 1).
 
Publisher State institution of higher education «Kryvyi Rih National University»
 
Date 2013-11-01
 
Type info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
 
Format application/pdf
 
Identifier http://ccjournals.eu/ojs/index.php/nocote/article/view/28
 
Source New computer technology; Vol 4 (2006): Problems of training and retraining of IT specialists; 53-54
Новітні комп'ютерні технології; Том 4 (2006): Проблеми підготовки та перепідготовки фахівців у сфері інформаційних технологій; 53-54
Новые компьютерные технологии; Том 4 (2006): Проблемы подготовки и переподготовки специалистов в сфере информационных технологий; 53-54
2309-1460
 
Language rus
 
Relation http://ccjournals.eu/ojs/index.php/nocote/article/view/28/21
 
Rights Copyright (c) 2014 New computer technology