Запис Детальніше

The Contribution of Translation Studies and Foreign Languages to the Development of Higher Education Studies

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/18837/
 
Title The Contribution of Translation Studies and Foreign Languages to the Development of Higher Education Studies
Внесок перекладознавства та іноземних мов у розвиток досліджень у сфері вищої освіти
Вклад переводоведения и иностранных языков в развитие исследований в сфере высшего образования
 
Creator Gladushyna, Raisa
 
Subject Міжнародні
 
Description The paper deals with the analysis of how the field of higher education studies has been developing based on the successful approaches in translation from foreign languages. Specific examples are illustrated in the article to emphasize the importance of foreign language materials and their translation into a national language for the evolution and strengthening of the higher education studies.
У статті представлений аналіз того, як розвивалися дослідження у сфері вищої освіти, що базуються на успішних підходах до перекладу з іноземних мов. Конкретні приклади наведені у статті, які підкреслюють важливість матеріалів іноземною мовою та їх переклад на національну мову з точки зору становлення та зміцнення досліджень у сфері вищої освіти.
В статье представлен анализ того, как развивались исследования в области высшего образования, основываясь на успешных подходах к переводу с иностранных языков. Конкретные примеры описаны в статье, которые подчеркивают важности материалов на иностранных языках и их перевод на национальный язык с точки зрения становления и укрепления исследований в области высшего образования.
 
Date 2016
 
Type Стаття
PeerReviewed
 
Format text
 
Language en
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/18837/1/R_Gladushyna_PIQE_2016_KUBG.pdf
Gladushyna, Raisa (2016) Внесок перекладознавства та іноземних мов у розвиток досліджень у сфері вищої освіти Proceedings of the International scientific and practical conference "Problems and perspectives in European education development". с. 165-167.