Запис Детальніше

Соціально-психологічні чинники престижності професій: підготовка молоді до активного самоздійснення на сучасному ринку праці : електронний навчальний посібник з додатками для студ. вищих навч. закладів

Zhytomyr State University Library

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://eprints.zu.edu.ua/22853/
http://iris-psy.org.ua/publ/spfop&appendix.pdf
 
Title Соціально-психологічні чинники престижності професій: підготовка молоді до активного самоздійснення на сучасному ринку праці : електронний навчальний посібник з додатками для студ. вищих навч. закладів
 
Creator Найдьонов, М. І.
Григоровська, Л. В.
Найдьонова, Л. А.
Череповська, Н. І.
Хоріна, О. І.
Товстокора, Ю. В.
 
Subject BF Psychology
 
Description Електронний навчальний посібник з додатками присвячено проблемі підготовки особистості до ефективного професійного самоздійснення на ринку праці, яке розглядається авторами у соціально-психологічному розрізі з позицій теорії групової рефлексії, ресурсового підходу та актуальної ситуації вибору професії. Проаналізовано здобутки зарубіжної науки, розглянуто роль престижності у професійному виборі особистості. Представлено дані всеукраїнського моніторингу рівня та чинників престижності професій, що здійснюється Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України з 2008 р. На основі аналізу емпіричних даних щодо уявлень про професійну успішність і конкурентоздатність, фінансових домагань, професійної мобільності, якості професійного планування тощо розгорнуто картину готовності вітчизняної молоді до професійного самоздійснення на ринку праці. До кожного розділу подано систему завдань, спрямованих передусім на формування професійного мислення.
Адресується студентам педагогічних та психологічних спеціальностей, слухачам курсів підвищення кваліфікації, шкільним психологам, соціальним педагогам. Може бути корисним для спеціалістів служби зайнятості, фахівців, які займаються профорієнтацією молоді, учнів старших класів та їхніх зацікавлених батьків.
Дане виданя посібника є оформленою електронною версією. Всі типи змістів, посилань на джерела літератури, таблиць, рисунків та посилань між частинами тексту мають контекстний зв'язок. Перехід здійснюється одночасним натисканням ctrl та лівої кнопки миші (або тілтки миші). При локальному розміщенні файлу на пристрої, повернення забезпечується сполученням alt та ←. Коментарі до електронного навчального посібника містяться на 515 сторінці.
 
Publisher ІСПП НАПНУ, Імекс-ЛТД
 
Contributor Найдьонов, М. І.
Григоровська, Л. В.
 
Date 2014-04-16
 
Type Book
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
ukraine
 
Identifier http://eprints.zu.edu.ua/22853/1/spfop%26appendix.pdf
Найдьонов, М. І. and Григоровська, Л. В. and Найдьонова, Л. А. and Череповська, Н. І. and Хоріна, О. І. and Товстокора, Ю. В. (2014) Соціально-психологічні чинники престижності професій: підготовка молоді до активного самоздійснення на сучасному ринку праці : електронний навчальний посібник з додатками для студ. вищих навч. закладів. ІСПП НАПНУ, Імекс-ЛТД, Київ, Кіровоград.