Запис Детальніше

Розроблення та випробування технології комплексного трансформування вуглеводного складу рослинної сировини у біоетанол

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розроблення та випробування технології комплексного трансформування вуглеводного складу рослинної сировини у біоетанол
 
Creator Циганков, С.П.
Володько, О.І.
Ємець, А.І.
Лантух, Г.В.
Литвин, Д.І.
Лукашевич, К.М.
Новак, А.Г.
Ожерєдов, С.П.
Рахметов, Д.Б.
Співак, C.І.
Блюм, Я.Б.
 
Subject Науково-технічні інноваційні проекти Національної академії наук України
 
Description Описані результати розробки та випробування дослідної технології переробки цукрового сорго та пальчастого проса у біоетанол. Визначено вміст та спектр вуглеводів біомаси досліджуваної рослинної сировини. Визначений потенційний вихід біоетанолу з вуглеводного складу рослинної сировини цукрового сорго та пальчастого проса. Одержані
основні технологічні параметри підготовки обох видів рослинної сировини до спиртового ферментування. Запропонована концепція дослідної технології отримання біоетанолу з вуглеводної сировини першого та другого поколінь. Проведено випробування технології комплексного трансформування вуглеводів рослинної сировини в біоетанол.
Описаны результаты разработки и испытания опытной технологии переработки сахарного сорго и пальчатого проса в биоэтанол. Определено содержание и спектр
углеводов биомассы исследованного растительного сырья. Определен потенциальный выход биоэтанола из углеводов сахарного сорго и пальчатого проса. Получены
основные технологические параметры подготовки обоих
видов растительного сырья к спиртовой ферментации.
Предложена концепция опытной технологии получения биоэтанола из углеводного сырья первого и второго поколений. Произведено испытание комплексной трансформации углеводов растительного сырья в биоэтанол.
Results of development and testing the tentative technology
of sweet sorghum and finger millet processing into bioethanol are described. The carbohydrates content and
range of the studied vegetable biomass as the raw material is defined. Bioethanol potential output from sugar sorghum
and finger millet carbohydrates and key technological parameters
of preparation of both types of vegetable raw material for alcohol fermentation are defined. The concept of the
tentative technology of bioethanol production from carbohydrate
raw material of the first and second generations is offered. Testing of complex transformation of carbohydrates
from vegetable raw materials into bioethanol is performed.
 
Date 2017-03-09T11:01:36Z
2017-03-09T11:01:36Z
2013
 
Type Article
 
Identifier Розроблення та випробування технології комплексного трансформування вуглеводного складу рослинної сировини у біоетанол / С.П. Циганков, О.І. Володько, А.І. Ємець, Г.В. Лантух, Д.І. Литвин, К.М. Лукашевич, А.Г. Новак, С.П. Ожерєдов, Д.Б. Рахметов, C.І. Співак, Я.Б. Блюм // Наука та інновації. — 2013. — Т. 9, № 4. — С. 55-69. — Бібліогр.: 41 назв. — укр.
1815-2066
DOI: doi.org/10.15407/scin9.04.055
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/114550
 
Language uk
 
Relation Наука та інновації
 
Publisher Видавничий дім "Академперіодика" НАН України