Розроблення та випробування технології комплексного трансформування вуглеводного складу рослинної сировини у біоетанол
Vernadsky National Library of Ukraine
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Розроблення та випробування технології комплексного трансформування вуглеводного складу рослинної сировини у біоетанол
|
|
Creator |
Циганков, С.П.
Володько, О.І. Ємець, А.І. Лантух, Г.В. Литвин, Д.І. Лукашевич, К.М. Новак, А.Г. Ожерєдов, С.П. Рахметов, Д.Б. Співак, C.І. Блюм, Я.Б. |
|
Subject |
Науково-технічні інноваційні проекти Національної академії наук України
|
|
Description |
Описані результати розробки та випробування дослідної технології переробки цукрового сорго та пальчастого проса у біоетанол. Визначено вміст та спектр вуглеводів біомаси досліджуваної рослинної сировини. Визначений потенційний вихід біоетанолу з вуглеводного складу рослинної сировини цукрового сорго та пальчастого проса. Одержані основні технологічні параметри підготовки обох видів рослинної сировини до спиртового ферментування. Запропонована концепція дослідної технології отримання біоетанолу з вуглеводної сировини першого та другого поколінь. Проведено випробування технології комплексного трансформування вуглеводів рослинної сировини в біоетанол. Описаны результаты разработки и испытания опытной технологии переработки сахарного сорго и пальчатого проса в биоэтанол. Определено содержание и спектр углеводов биомассы исследованного растительного сырья. Определен потенциальный выход биоэтанола из углеводов сахарного сорго и пальчатого проса. Получены основные технологические параметры подготовки обоих видов растительного сырья к спиртовой ферментации. Предложена концепция опытной технологии получения биоэтанола из углеводного сырья первого и второго поколений. Произведено испытание комплексной трансформации углеводов растительного сырья в биоэтанол. Results of development and testing the tentative technology of sweet sorghum and finger millet processing into bioethanol are described. The carbohydrates content and range of the studied vegetable biomass as the raw material is defined. Bioethanol potential output from sugar sorghum and finger millet carbohydrates and key technological parameters of preparation of both types of vegetable raw material for alcohol fermentation are defined. The concept of the tentative technology of bioethanol production from carbohydrate raw material of the first and second generations is offered. Testing of complex transformation of carbohydrates from vegetable raw materials into bioethanol is performed. |
|
Date |
2017-03-09T11:01:36Z
2017-03-09T11:01:36Z 2013 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Розроблення та випробування технології комплексного трансформування вуглеводного складу рослинної сировини у біоетанол / С.П. Циганков, О.І. Володько, А.І. Ємець, Г.В. Лантух, Д.І. Литвин, К.М. Лукашевич, А.Г. Новак, С.П. Ожерєдов, Д.Б. Рахметов, C.І. Співак, Я.Б. Блюм // Наука та інновації. — 2013. — Т. 9, № 4. — С. 55-69. — Бібліогр.: 41 назв. — укр.
1815-2066 DOI: doi.org/10.15407/scin9.04.055 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/114550 |
|
Language |
uk
|
|
Relation |
Наука та інновації
|
|
Publisher |
Видавничий дім "Академперіодика" НАН України
|
|