Запис Детальніше

РОЗВИТОК ДОКТРИНИ ОПОДАТКУВАННЯ В УКРАЇНСЬКІЙ ЕКОНОМІЧНІЙ ДУМЦІ ДРУГОЇ ПОЛОВИНИ ХІХ – ПОЧАТКУ ХХ СТ.

Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title РОЗВИТОК ДОКТРИНИ ОПОДАТКУВАННЯ В УКРАЇНСЬКІЙ ЕКОНОМІЧНІЙ ДУМЦІ ДРУГОЇ ПОЛОВИНИ ХІХ – ПОЧАТКУ ХХ СТ.
 
Creator Чинчик, Анатолій Анатолійович
 
Subject українська фінансово - економічна думка
історія економічної думки
податки
податкова система
податкова політика
доктрина оподаткування
ринкове господарство
трансформація економіки
 
Description Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.01 – економічна теорія та історія економічної думки. – Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі». – Полтава, 2017. Дисертаційну роботу присвячено комплексному дослідженню розвитку доктрини оподаткування в українській економічній думці другої половини ХІХ – початку ХХ ст. Розглянуто закономірності й особливості податків на українських землях та розроблено періодизацію, виділено характерні періоди історичного процесу розвитку системи оподаткування в умовах організації господарства на ринкових засадах. Проаналізовано роль наукових концепцій українських вчених як теоретичної основи бюджетно - податкової політики. Обґрунтовано
значимість теоретичних здобутків українських вчених щодо оподаткування з метою ефективного розвитку господарства. Розкрито причини зубожіння населення на українських землях через необґрунтовану систему оподаткування з боку Австро-Угорської та Російської імперій. Доведено примусовість сплати податків зі спричиненням високого рівня соціальної напруги та проблемних взаємовідносин між владою і суспільством.
У роботі зазначається необхідність врахування історичного досвіду оподаткування щодо розвитку господарства на ринкових засадах в Україні.
 
Date 2017-03-04T17:19:21Z
2017-03-04T17:19:21Z
2017-02-28
 
Identifier http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/5618
 
Language ua