Запис Детальніше

ІНСТИТУЦІОНАЛЬНИЙ ФОН “ІННОВАЦІЙНОГО КОРИДОРУ” МІКРО- ТА МАКРОРІВНЯ

Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title ІНСТИТУЦІОНАЛЬНИЙ ФОН “ІННОВАЦІЙНОГО КОРИДОРУ” МІКРО- ТА МАКРОРІВНЯ
INSTITUTIONAL BACKGROUND OF “INNOVATIVE CORRIDOR” ON MICRO AND MACRO LEVELS
 
Creator Краус, Катерина Миколаївна
Краус, Наталія Миколаївна
Криворучко, Ольга Сергіївна
 
Subject інститути
інновації
інноваційна економіка
“інноваційний коридор”
інституціональний фон
модель “11і”
інформація
інфраструктура
 
Description У статті досліджено та проаналізовано взаємодію інституційних елементів (учасників) “інноваційного коридору”. Обґрунтовано і розкрито інституціональний зріз інноваційної економіки на мікро та макрорівнях. Встановлено особливості інституціонального забезпечення під впливом змін в інституціональній, науково-технічній, технологічній і соціально-економічній структурах в напрямі становлення інноваційних хабів, іннотехів, хакатонів.
Доведено, що інституціональні зрушення в економіці в напрямі інноваційності – це довгохвильовий перетворювальний процес соціально-економічного розвитку структурних одиниць, що проявляється в досягненні пікових показників розвитку та процесом інноватизації економіки. Запропоновано “інноваційний коридор” розуміти як механізм взаємодії інституціональних елементів інноваційної системи, які визначають, формують та уразі необхідності коригують інституційний фон, який забезпечує в кінцевому результаті “народження та вихід”, з цього коридору інноваційних продуктів/послуг, а також перетворення діяльності інститутів на повсякденну та призвичаєну до нових правил, норм, умов ведення інноваційної діяльності.
Зроблено висновок про те, що інституціональний фон інноваційної економіки представляє собою впорядкування нормативно-правової бази сфери інновацій відповідно до основного закону даної сфери, а саме Закон України “Про інноваційну діяльність”, що й визначає інституціональну палітру інноваційної економіки.
 
Publisher Чорноморський державний університет імені Петра Могили, ТОВ ДКС Центр
 
Date 2017-03-01T14:15:38Z
2017-03-01T14:15:38Z
2017-02
 
Type Article
 
Identifier Краус Н.М., Краус К.М., Криворучко О.С. Інституціональний фон “інноваційного коридору” мікро- та макрорівня / Н.М. Краус, К.М. Краус, О.С. Криворучко // Інвестиції: практика та досвід. – Київ, 2017. – № 3. – С. 10-16.
2306-6814
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/5595
 
Language ua