Запис Детальніше

Ефекти застосування кверцетину за умов підгострого впливу свинцю ацетату в щурів із різним типом ацетилювання

Цифровий Репозиторій - Інтелектуальні Фонди Буковинського державного медичного університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Ефекти застосування кверцетину за умов підгострого впливу свинцю ацетату в щурів із різним типом ацетилювання
 
Creator Петринич, Володимир Володимирович
Власик, Леонід Іванович
 
Subject кверцетин
ацетилювання
свинцю ацетат
окиснювальна модифікація білків
пероксидне окиснення ліпідів
антиоксидантний захист
кверцетин
ацетилирование
свинца ацетат
окислительная модификация белков
перекисное окисление липидов
антиоксидантная защита
quercetin
acetylation
lead acetate
oxidative modification of proteins
lipid peroxidation
antioxidant protection
 
Description Вивчено вплив кверцетину на показники пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ), антиоксидантного захисту (АОЗ) й окиснювальної модифікації білків (ОМБ) у крові та печінці в статевозрілих щурів за умов підгострого впливу ацетату свинцю з урахуванням типу ацетилювання. Встановлено, що
застосування кверцетину при введенні свинцю ацетату в дозі 15,5 мг/кг (1/16 ДЛ50) в крові статевозрілих щурів як з „повільним” так і з „швидким” типами ацетилювання порівняно з щурами, яким вводили лише свинцю ацетат, зумовлює протективні ефекти, що проявляється вірогідним зниженням показників ОМБ, ПОЛ, активності каталази, підвищенням
активності глутатіонпероксидази (ГП), рівня HS-груп, гемоглобіну, а у „швидких” – і загального білку. У печінці щурів введення кверцетину зумовило вірогідне зниження ОМБ лише у „повільних” тварин, а у „швидких” – зниження малонового альдегіду (МА), зростання активності ГП та рівня HS-груп.
 
Date 2017-04-05T09:12:43Z
2017-04-05T09:12:43Z
2013
 
Type Article
 
Identifier УДК 616-099-092.9:547.972.3]:577.12
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12192
 
Language other
 
Format application/pdf
 
Publisher Клінічна та експериментальна патологія