Запис Детальніше

Отримання і властивості високодиспергованих продуктів з рослинної сировини

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Отримання і властивості високодиспергованих продуктів з рослинної сировини
 
Creator Бурушкіна, Т.М.
Ратушняк, В.В.
Количєв, В.І.
Преподобний, В.М.
Плотніков, Ю.О.
 
Subject Наукові основи інноваційної діяльності
 
Description Створено умови маловідхідного перетворення цілісної зернобобової сировини (насіння сої, люпину, амаранту,
вівса, пшениці, гречки) у високодисперсні емульсійно-суспензійні рідкі і пастоподібні системи, яким притаманна
здатність до агрегативної сталості протягом 5–15 діб без використання стабілізаторів і емульгаторів. Системи мають практично повний набір їстивних, біологічно активних речовин і мінеральних компонентів вихідних рослин.
Созданы условия малоотходного превращения целостного сырья из семян бобовых и зерновых растений (сои,
люпина, амаранта, овса, пшеницы, гречихи) в высокодисперсные эмульсионно-суспензионные жидкие и пастоподобные системы, обладающие способностью к агрегативной устойчивости в течение 5—15 и более суток без
использования стабилизаторов и эмульгаторов. Системы обладают практически полным набором питательных, биологически активных веществ и минеральных компонентов исходных растений.
The conditions of the low-waste conversion of whole legume
and cereal seeds (soy, lupine, amaranth, oats, wheat,
buckwheat) into liquid and paste-like highly dispersed emulsion-
suspension systems with almost complete set of nutrients,
biologically active substances, and minerals of the original
plants are created. These systems are aggregatively
stable for 5—15 days or more without the use of stabilizers and emulsifiers.
 
Date 2017-04-26T17:00:35Z
2017-04-26T17:00:35Z
2015
 
Type Article
 
Identifier Отримання і властивості високодиспергованих продуктів з рослинної сировини / Т.М. Бурушкіна, В.В. Ратушняк, В.І. Количєв, В.М. Преподобний, Ю.О. Плотніков // Наука та інновації. — 2015. — Т. 11, № 3. — С. 39—50. — Бібліогр.: 15 назв. — укр.
1815-2066
DOI: doi.org/10.15407/scin11.03.039
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/116432
 
Language uk
 
Relation Наука та інновації
 
Publisher Видавничий дім "Академперіодика" НАН України