Кінетичні характеристики природних антиоксидантів рослинних олій
Vernadsky National Library of Ukraine
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Кінетичні характеристики природних антиоксидантів рослинних олій
|
|
Creator |
Радзієвська, І.Г.
Мельник, О.П. |
|
Subject |
Наукові основи інноваційної діяльності
|
|
Description |
Проведено визначення показників окиснюваності соняшникової, кукурудзяної, горіхової, пальмової та пальмоядрової олій графічним методом Цепалова та методом DPPH. Показано вплив природних антиоксидантів олій та ступеня ненасиченості жирних кислот на швидкість процесу окиснення. Методи можуть бути використані з метою прогнозування окиснювальної стабільності олій при зберіганні.
Определены показатели окисляемости подсолнечного, кукурузного, пальмового, пальмоядрового масел и масла грецкого ореха графическим методом Цепалова и методом DPPH. Показано влияние природных антиоксидантов растительных масел и степени ненасыщенности жирных кислот на скорость процесса окисления. Методы могут быть использованы для прогнозирования окислительной стабильности растительных масел при хранении. Parameters of oxidability of sunflower, corn, walnut, palm and palm kernel oils are defined with Tsepalov`s graphical and DPPH methods. The influence of oil natural antioxidants and the degree of unsaturation of fatty acids on the rate of oxidation is shown. The methods can be used to predict oil oxidation stability during storage. |
|
Date |
2017-04-28T17:35:30Z
2017-04-28T17:35:30Z 2015 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Кінетичні характеристики природних антиоксидантів рослинних олій / І.Г. Радзієвська, О.П. Мельник // Наука та інновації. — 2015. — Т. 11, № 4. — С. 32-37. — Бібліогр.: 14 назв. — укр.
1815-2066 DOI: doi.org/10.15407/scin11.04.032 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/116512 |
|
Language |
uk
|
|
Relation |
Наука та інновації
|
|
Publisher |
Видавничий дім "Академперіодика" НАН України
|
|