Запис Детальніше

Кінетичні характеристики природних антиоксидантів рослинних олій

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Кінетичні характеристики природних антиоксидантів рослинних олій
 
Creator Радзієвська, І.Г.
Мельник, О.П.
 
Subject Наукові основи інноваційної діяльності
 
Description Проведено визначення показників окиснюваності соняшникової, кукурудзяної, горіхової, пальмової та пальмоядрової олій графічним методом Цепалова та методом DPPH. Показано вплив природних антиоксидантів олій та ступеня ненасиченості жирних кислот на швидкість процесу окиснення. Методи можуть бути використані з метою прогнозування окиснювальної стабільності олій при зберіганні.
Определены показатели окисляемости подсолнечного, кукурузного, пальмового, пальмоядрового масел и
масла грецкого ореха графическим методом Цепалова и
методом DPPH. Показано влияние природных антиоксидантов растительных масел и степени ненасыщенности жирных кислот на скорость процесса окисления. Методы могут быть использованы для прогнозирования окислительной стабильности растительных масел при хранении.
Parameters of oxidability of sunflower, corn, walnut, palm
and palm kernel oils are defined with Tsepalov`s graphical
and DPPH methods. The influence of oil natural antioxidants
and the degree of unsaturation of fatty acids on the rate of
oxidation is shown. The methods can be used to predict oil oxidation stability during storage.
 
Date 2017-04-28T17:35:30Z
2017-04-28T17:35:30Z
2015
 
Type Article
 
Identifier Кінетичні характеристики природних антиоксидантів рослинних олій / І.Г. Радзієвська, О.П. Мельник // Наука та інновації. — 2015. — Т. 11, № 4. — С. 32-37. — Бібліогр.: 14 назв. — укр.
1815-2066
DOI: doi.org/10.15407/scin11.04.032
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/116512
 
Language uk
 
Relation Наука та інновації
 
Publisher Видавничий дім "Академперіодика" НАН України