Запис Детальніше

Вплив бігу на здоров’я дітей, що займаються оздоровчим бігом в шкільних секціях

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/19592/
 
Title Вплив бігу на здоров’я дітей, що займаються оздоровчим бігом в шкільних секціях
Influence of running on the health of children that are engaged in the healthy running in school sections
Влияние бега на здоровье детей, которые занимаются оздоровительным бегом в школьных секциях
 
Creator Гацко, Олена Володимирівна
Євдокимова, Лілія Григорівна
Соляник, Тетяна Владиславівна
Гнутова, Наталія Павлівна
 
Subject Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
 
Description Розглянуто вплив оздоровчого бігу на функціональний стан школярів. У експерименті прийняли участь учні 2-11 класів. Проведено аналіз науково-методичної літератури та визначено основне коло знань та вмінь. Оцінено та встановлено величину навантаження в оздоровчому бігу. Надано рекомендації для учнів-початківців при заняттях оздоровчим бігом. Для підтримки рівня фізичного стану достатньо 2-3 заняття на тиждень. Для учнів-початківців рекомендовано 4-та 5-разові заняття на тиждень.
Influence of healthy running on the functional state of pupils is analyzed. Students of 2-11 classes took part in an experiment. The analysis of scientifically-methodical literature is conducted and the main circle of knowledge and abilities is determined. The volume of loading in healthy running is evaluated and set. Recommendations for students-beginners during health running are given. To support the level of physical well-being 2-3 classes in a week are enough. For students-beginners 4-5 lessons in a week are recommended.
Рассмотрено влияние оздоровительного бега на функциональное состояние школьников. В эксперименте приняли участие ученики 2-11 классов. Проведен анализ научно-методической литературы и определен основной круг знаний и умений. Оценена и установлена величина нагрузки в оздоровительном беге. Предоставлены рекомендации для учеников-начинающих при занятиях оздоровительным бегом. Для поддержки уровня физического состояния достаточно 2-3 занятия на неделю. Для учеников-начинающих рекомендованы 4-х- 5-разовые занятия в неделю.
 
Publisher Вісник Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка
 
Date 2013
 
Type Стаття
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/19592/1/O_Hatsko_L_Yevdokymova_T_Solianyk_N_Hnutova_VCHNPU_112_IS.pdf
Гацко, Олена Володимирівна та Євдокимова, Лілія Григорівна та Соляник, Тетяна Владиславівна та Гнутова, Наталія Павлівна (2013) Вплив бігу на здоров’я дітей, що займаються оздоровчим бігом в шкільних секціях Вплив бігу на здоров’я дітей, що займаються оздоровчим бігом в шкільних секціях (112). с. 132-134.