Запис Детальніше

Використання екстрактів з вичавок хеномелесу в технології виробів з дріжджового тіста

Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Використання екстрактів з вичавок хеномелесу в технології виробів з дріжджового тіста
Use extracт from marc chaenomeles in the technology of dough
 
Creator Хомич, Галина Панасівна
Горобець, Олександра Михайлівна
Ткач, Надія Іванівна
 
Subject хеномелес, вичавки, екстракт, вироби з дріжджового тіста, фенольні речовині, L-аскорбінова кислота, клейковина, пористість
 
Description В статті висвітлені основні проблеми, що виникають при виробництві борошняних виробів з дріжджового тіста. Визначені шляхи їх вирішення за рахунок використання рослинної сировини. В якості рослинної сировини було обрано вичавки з хеномелесу. Встановлено раціональні параметри екстрагування вичавок з хеномелесу. Досліджено вплив екстрактів з хеномелесу на хлібопекарні властивості борошна та основні процеси, що відбуваються в тісті під час бродіння. Визначено оптимальну концентрацію добавки до складу виробів з дріжджового тіста. Показано позитивний вплив екстрактів з хеномелесу на органолептичні та фізико-хімічні показники готових виробів. Проведені дослідження впливу екстрактів з хеномелесу на процес черствіння виробів і підтверджена можливість пролонгованого зберігання виробів. Готові борошняні вироби з дріжджового тіста характеризуються підвищеною біологічною цінністю та покращеними фізико-хімічними властивостями і рекомендовані для повсякденного вживання
 
Date 2017-06-11T10:20:57Z
2017-06-11T10:20:57Z
2017-06-11
 
Type Article
 
Identifier 2073 – 8730
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/5808
 
Language ua
 
Relation Том 80, Випуск 2;