Використання екстрактів з вичавок хеномелесу в технології виробів з дріжджового тіста
Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі
Переглянути архів Інформація| Поле | Співвідношення | |
| Title |
Використання екстрактів з вичавок хеномелесу в технології виробів з дріжджового тіста
Use extracт from marc chaenomeles in the technology of dough |
|
| Creator |
Хомич, Галина Панасівна
Горобець, Олександра Михайлівна Ткач, Надія Іванівна |
|
| Subject |
хеномелес, вичавки, екстракт, вироби з дріжджового тіста, фенольні речовині, L-аскорбінова кислота, клейковина, пористість
|
|
| Description |
В статті висвітлені основні проблеми, що виникають при виробництві борошняних виробів з дріжджового тіста. Визначені шляхи їх вирішення за рахунок використання рослинної сировини. В якості рослинної сировини було обрано вичавки з хеномелесу. Встановлено раціональні параметри екстрагування вичавок з хеномелесу. Досліджено вплив екстрактів з хеномелесу на хлібопекарні властивості борошна та основні процеси, що відбуваються в тісті під час бродіння. Визначено оптимальну концентрацію добавки до складу виробів з дріжджового тіста. Показано позитивний вплив екстрактів з хеномелесу на органолептичні та фізико-хімічні показники готових виробів. Проведені дослідження впливу екстрактів з хеномелесу на процес черствіння виробів і підтверджена можливість пролонгованого зберігання виробів. Готові борошняні вироби з дріжджового тіста характеризуються підвищеною біологічною цінністю та покращеними фізико-хімічними властивостями і рекомендовані для повсякденного вживання
|
|
| Date |
2017-06-11T10:20:57Z
2017-06-11T10:20:57Z 2017-06-11 |
|
| Type |
Article
|
|
| Identifier |
2073 – 8730
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/5808 |
|
| Language |
ua
|
|
| Relation |
Том 80, Випуск 2;
|
|