Запис Детальніше

Шляхи підвищення продуктивності свиней червоної білопоясої породи

Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Шляхи підвищення продуктивності свиней червоної білопоясої породи
Пути повышения продуктивности свиней красной белопоясой породы
Ways to increase productivity of white belted red pigs
 
Creator Волощук, Василь Михайлович
Флока, Людмила Валеріївна
 
Subject вихід м’яса
м’язове вічко
шпик
відгодівельні якості
м’ясні якості
рівень годівлі
 
Description Для поліпшення ефективності використання сучасних порід свиней крім селекційних прийомів важливо застосовувати і технологічні, які спрямовані на підвищення продуктивності тварин. В статті описуються результати досліджень спрямованих на виявлення ефективності впливу на відгодівельні та м’ясні якості свиней таких чинників як стать, жива маса при забої та рівень годівлі.
Встановлено, що за показниками скороспілості, середньодобових приростів і витратах кормів на одиницю приросту при однакових умовах годівлі та утримання істотної різниці між свинками і кабанцями не спосте¬рігається.
Найбільший вихід м’яса в туші мали тварини, яких відгодовували вище на 25% від норми, вміст м’яса був вірогідно більшим на 2,1% ніж у молодняку, який відгодовували на 25% нижче норми відповідно.
З метою ефективного використання свиней червоної білопоясої породи, шляхом виявлення біологічної пластичності і стабільності рекомендується постійно розширювати пошук ефективних технолого-селекційних прийомів, спрямованих на подальше підвищення її продуктивності.
 
Publisher Вісник Сумського національного аграрного університету.Серія «Тваринництво»
 
Date 2017-06-14T09:59:36Z
2017-06-14T09:59:36Z
2017-05
 
Type Article
 
Identifier Вісник Сумського національного аграрного університету.Серія «Тваринництво»
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/5825
 
Language ua