Динаміка показників захворюваності на гострі кишкові інфекції в Сумській області
Electronic Archive of Sumy State University
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Динаміка показників захворюваності на гострі кишкові інфекції в Сумській області
|
|
Creator |
Полов`ян, Катерина Сергіївна
Половьян, Екатерина Сергеевна Polovian, Kateryna Serhiivna Тищенко, Вікторія Вікторівна Тищенко, Виктория Викторовна Tyshchenko, Viktoriia Viktorivna |
|
Subject |
гострі кишкові інфекції
острые кишечные инфекции acute intestinal infections захворюваність в Сумській області заболеваемость в Сумской области morbidity in the Sumy region |
|
Description |
Таким чином,можна зробити висновок про відносно стабільну епідемічну ситуацію в Сумській області,щодо ГКІ, задовільне підтримання санітарно-гігієнічних норм у м'ясопереробній промисловості та водоочисних спорудах. Пріоритет харчового шляху передачі спонукає до проведення санітрано-просвітньої роботи серед сільського населення і дітей віком до 14 років, підвищення профілактичної роботи в галузі громадського харчування та торгівлі харчовими продуктами. Збільшення чисельності хворих на ГКІ серед осіб із хронічною патологією травного каналу змушує розглядати ці стани як фактор ризику виникнення ГКІ і виконання своєчасного планового лікування таких хворих для попередження розвитку небажаних ускладнень і тривалого бактеріовиділення.
Таким образом, можно сделать вывод об относительно стабильной эпидемической ситуации в Сумской области, по ОКИ, удовлетворительное поддержание санитарно-гигиенических норм в мясоперерабатывающей промышленности и водоочистных сооружениях. Приоритет пищевого пути передачи побуждает к проведению санитрано-просветительной работы среди сельского населения и детей в возрасте до 14 лет, повышение профилактической работы в области общественного питания и торговли пищевыми продуктами. Увеличение численности больных ОКИ среди лиц с хронической патологией пищеварительного канала заставляет рассматривать эти состояния как фактор риска возникновения ОКИ и выполнению своевременного планового лечения таких больных для предупреждения развития нежелательных осложнений и длительного бактериовыделения. Thus, we can conclude that a relatively stable epidemic situation in the Sumy region, on the AEI, the maintenance of satisfactory hygienic standards in the meat industry and water treatment plants. Priority food transmission induces a sanitrano and educational work among the rural population and children under 14, increased prevention work in catering and food trade. Increase the number of patients with AEI among persons with chronic disorders of the alimentary canal causes these states viewed as a risk factor of AEI and timely implementation of planned treatment of such patients to prevent development of unwanted complications and long bacterioexcretion. |
|
Publisher |
ТДМУ "Укрмедкнига"
|
|
Date |
2011-11-16T09:54:33Z
2011-11-16T09:54:33Z 2006-09-26 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Полов'ян, К.С. Динаміка показників захворюваності на гострі кишкові інфекції в Сумській області/ К.С. Полов'ян, Тищенко В.В.// Інфекційні хвороби - загальномедична проблема: VII з'їзд інфекціоністів України (26-29 вересня 2006 р.). - Миргород, 2006. - С. 189-190.
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/20391 |
|
Language |
uk
|
|