Запис Детальніше

Паралельні різницеві методи розв'язання задачі Коші

Електронний архів E-archive DonNTU – (Electronic archive Donetsk National Technical University)

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Паралельні різницеві методи розв'язання задачі Коші
 
Creator Дмитрієва, Ольга Анатоліївна
 
Subject parallel simulation
Koshi problem
the cluster
step adaptation
the explicit extrapolation
the implicit extrapolation
stepwise method
сollocation points
 
Description Матеріал монографії є математичним і алгоритмічним забезпеченням базової сучасної інформаційної технології — математичного моделювання інженерних об’єктів і процесів на паралельних обчислювальних системах. В монографію введено багато нових чисельних методів, відсутніх в наявній літературі і призначених для розв’язування реальних погано обумовлених і жорстких інженерних задач, а також обчислювальних задач великої розмірності. По мірі можливого спрощена форма викладу матеріалу без втрати його строгості, повноти і значущості. Надано рекомендації щодо використання окремих чисельних процедур в інженерній практиці і наведено практичні приклади їх застосування.
Викладені в монографії положення сприяють набуттю умінь обирати чисельні методи для розв’язування конкретних прикладних задач, забезпечувати необхідні умови їх застосування з погляду збіжності та стійкості, оцінювати похибки обчислень і розробляти або адаптувати необхідні алгоритми для подальшої програмної реалізації вибраних методів в високопродуктивних обчислювальних системах. Наведені підходи дозволять здійснювати розв’язування обчислювальних задач предметної галузі як за допомогою математичних пакетів, так і власних програм, а також налагоджування складних обчислювальних процедур пакетів прикладних програм математичного моделювання на конкретні особливості розв’язуваних задач.
Для студентів, що отримують освіту в галузі знань 0501 “Інформатика та обчислювальна техніка”, напрямів підготовки 050101 „Комп’ютерні науки”, 050102 “Комп’ютерна інженерія”, 050103 “Програмна інженерія”. Монографію може бути рекомендовано студентам і аспірантам усіх спеціальностей, які вивчають сучасні інформаційні технології в межах дисциплін «Чисельні методи в інформатиці», «Високопродуктивні обчислення» і т.п.
 
Date 2012-02-10T08:02:26Z
2012-02-10T08:02:26Z
2011
 
Type Book
 
Identifier 978-966-377-104-5
http://ea.donntu.edu.ua/handle/123456789/4819
 
Language other
 
Publisher ДонНТУ