Запис Детальніше

Разрушение угольных пластов режущим инструментом угольных комбайнов

Електронний архів E-archive DonNTU – (Electronic archive Donetsk National Technical University)

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Разрушение угольных пластов режущим инструментом угольных комбайнов
Руйнування вугільних пластів ріжучим інструментом очисних комбайнів
 
Creator Бойко, Н.Г.
Бойко, М.Г.
 
Description Викладені дещо відмінні від загальноприйнятих положення по теорії руйнування вугільних пластів ріжучим інструментом, яким оснащуються сучасні очисні комбайни, як одиночним практично гострим різцем, так і робочим органом. Розглянуто також питання формування на гранях різця миттєвих сил при руйнуванні пласта, як випадкових величин. Стисло викладені деякі питання, що відносяться до руйнування пластів складної структури затупленим ріжучим інструментом і формування сил на його гранях. Приведено описи «викидів» навантаження при зустрічі різця з твердим включенням, що не прорізаються, типу колчедану, піриту, гальки і ін. твердими включеннями. Отримані результати перевірені і підтверджені в лабораторних умовах шляхом тензометрирування сил на гранях одиночного різця і при роботі очисних комбайнів в реальних умовах їх експлуатації.
Для інженерно-технічних працівників вугільного і гірничого машинобудування, аспірантів і студентів, що навчаються за фахом «Гірниче обладнання».
 
Date 2012-03-13T15:06:17Z
2012-03-13T15:06:17Z
2007
 
Type Book
 
Identifier Бойко М.Г. Руйнування вугільних пластів ріжучим інструментом очисних комбайнів. — Донецьк: ДонНТУ, 2007. — 128 с.
978-966-377-040-6
http://ea.donntu.edu.ua/handle/123456789/8251
 
Publisher ДонНТУ