Запис Детальніше

Пат. 45341 Україна, МПК Е 21 D 11/00, 13/00,Спосіб опорно-анкерного кріпления гірничих виробок

Електронний архів E-archive DonNTU – (Electronic archive Donetsk National Technical University)

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Пат. 45341 Україна, МПК Е 21 D 11/00, 13/00,Спосіб опорно-анкерного кріпления гірничих виробок
Спосіб опорно-анкерного кріпления гірничих виробок
 
Creator Касьян, Микола Миколайович
Новіков, Олександр Олегович
Петренко, Юрій Анатольйович
Плетнев, Володимир Анатольйович
Гладкий, Станіслав Юр'евич
Шестопалов, Іван Миколайович
 
Subject АНКЕР
КРІПЛЕННЯ
ГІРНИЧА ВИРОБКА
ОПОРНО-АНКЕРНЕ КРІПЛЕННЯ
 
Description A method for support-anchor fixation of mine workings includes drilling of bore holes in sides and in ceiling of working, installation of ampoules with tar and fixation agent to bore holes, mixing tar and fixation agent in bore holes by means of anchor rods and holding those in bore holes till fixation agent cures, nut screwing and pressing support washers to contour of working with formation of initial tension in anchor rods installed in sides and ceiling of working. In anchor rods installed in sides of the working one forms initial tension 2.0-6.0 times higher than in anchor rods installed to ceiling of the working.
Спосіб опорно-анкерного кріплення гірничих виробок включає буріння шпурів у боках та у покрівлі виробки, встановлення ампул зі смолою та закріплювачем у шпури, змішування смоли і закріплювача у шпурах за допомогою анкерних штанг та утримання їх у шпурах до схоплення закріплювача, закручення гайок та підтискання опорних шайб до контуру виробки зі створенням в анкерних штангах, які встановлені у боках та покрівлі виробки, початкового натягнення. В анкерних штангах, які встановлені у боках виробки, створюють початкове натягнення у 2,0-6,0 рази вище, ніж у анкерних штангах, які встановлені у покрівлю виробки.
Способ опорно-анкерного крепления горных выработок включает бурение шпуров в сторонах и в кровле выработки, установку ампул со смолой и закрепителем в шпуры, смешивание смолы и закрепителя в шпурах с помощью анкерных штанг и удержание их в шпурах до схватывания закрепителя, закручивание гаек и поджимание опорных шайб к контуру выработки с созданием в анкерных штангах, которые установлены в сторонах и кровле выработки, начального натяжения. В анкерных штангах, которые установлены в сторонах выработки, создают начальное натяжение в 2,0-6,0 раза выше, чем в анкерных штангах, которые установлены в кровлю выработки.
 
Date 2014-03-26T21:06:55Z
2014-03-26T21:06:55Z
2014-03-26
 
Identifier http://ea.donntu.edu.ua/handle/123456789/25383
 
Relation 45341;