Методологія оцінки конкурентоспроможності продукції на споживчому ринку.
Електронний архів E-archive DonNTU – (Electronic archive Donetsk National Technical University)
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Методологія оцінки конкурентоспроможності продукції на споживчому ринку.
Методология оценки конкурентоспособности продукции на потребительском рынке. Methodology of an assessment of goods competitiveness in the consumer market. |
|
Creator |
Ярим-Агаєв О.М.
Письменний О.А. Ярым-Агаев А.Н. Письменный А.А. |
|
Subject |
конкурентоспроможність товару, споживчий ринок, характеристики товару, критерій, частка ринку.
конкурентоспособность товара, потребительский рынок, характеристики товара, критерий, доля рынка. goods competitiveness, consumer market, goods characteristics, criterion, market share. |
|
Description |
Стаття присвячена методології оцінки рівня конкурентоспроможності продукції споживчого ринку на основі маркетингового критерію. У якості критерію конкурентоспроможності товару запропоновано використовувати частку товару на ринку, що дає змогу інтерпретувати вплив показника конкурентоспроможності на результати роботи підприємства. Запропоновано методичний підхід щодо оцінки конкурентоспроможності продукції на споживчому ринку на основі визначення інтегрального коефіцієнту конкурентоспроможності, яка дозволяє врахувати нееквівалентність сприйняття споживачами економічних та неекономічних характеристик товару.
The article is devoted to methodology of an assessment of level of goods competitiveness of the consumer market on the basis of marketing criterion. It is offered to use goods market share as criterion of goods competitiveness which gives the chance to interpret influence of competitiveness indicator on work results of the enterprise. The methodical approach to an assessment of goods competitiveness in the consumer market on the basis of definition of integrated factor of competitiveness which allows to consider nonequivalence of perception consumers of economic and uneconomical characteristics of the goods is offered. |
|
Date |
2014-05-05T16:50:49Z
2014-05-05T16:50:49Z 2012 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Ярим-Агаєв О.М. Методологія оцінки конкурентоспроможності продукції на споживчому ринку/ О.М. Ярим-Агаєв, О.А. Письменний // Наукові праці Донецького національного технічного університету. Серія: економічна. Випуск 41. - Донецьк: ДонНТУ, 2012. – C.14-19.
УДК 339.137.2 http://ea.donntu.edu.ua/handle/123456789/26225 |
|
Publisher |
ДонНТУ
|
|