Запис Детальніше

HYDRODYNAMICS OF OSCILLATING WING ON THE PITCH ANGLE

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title HYDRODYNAMICS OF OSCILLATING WING ON THE PITCH ANGLE
Гидродинамика колеблющегося крыла по углу тангажа
Гідродинаміка крила, що коливається за кутом тангажа
 
Creator Korobov, Vitalii; Інститут гідромеханіки Національної Академії наук України
 
Subject
angular acceleration; angular velocity; drag-thrust; dynamic load; lift; oscillating wing
532.526

динамическая нагрузка; колеблющееся крыло; подъемная сила; сопротивление-тяга; угловая скорость; угловое ускорение
532.526

крило, що коливається, кутова швидкість; кутове прискорення; навантаження динамічне; опір-тяга; підйомна сила
532.526
 
Description Purpose: research of the hydrodynamic characteristics of a wing in a nonstationary stream. Methods: The experimental studies of the hydrodynamic load acting on the wing of 1.5 elongation, wich harmonically oscillated respect to the transversal axis in the frequency range of 0.2-2.5 Hz. The flow speed in the hydrodynamic tunnel ranged of 0.2-1.5 m/s. Results: The instantaneous values of the coefficients of lift and drag / thrust on the pitch angle at unsteady flow depends on the Strouhal number.Discussion: with increasing oscillation frequency coefficients of hydrodynamic force components significantly higher than the data for the stationary blowing out of the wing.
Цель: Исследование гидродинамических характеристик крыла в нестационарном потоке. Методы исследования: Экспериментальное изучение гидродинамической нагрузки, действующей на крыло с удлинением 1.5, которое колеблется в потоке по гармоническому закону относительно поперечной оси в диапазоне частот 0.2- 2.5 Гц. Скорость потока в гидродинамической трубе составляла 0.2-1.5 м / с. Результаты: Мгновенные значения коэффициентов подъемной силы и сопротивления / тяги в зависимости от угла тангажа при нестационарном обтекании зависят от числа Струхаля. Обсуждение: С увеличением частоты колебаний коэффициенты компонент гидродинамической силы на крыло возрастают и могут существенно превышать параметры для стационарной продувки.
Мета: Дослідження гідродинамічних характеристик крила в нестаціонарному потоці. Методи дослідження: Експериментальне вивчення гідродинамічного навантаження, котре діє на крило подовженням 1.5, яке коливається в потоці по гармонійному закону щодо поперечної осі в діапазоні частот 0.2-2.5 Гц. Швидкість потоку в гідродинамічної трубі становила 0.2-1.5 м / с. Результати: Миттєві значення коефіцієнтів підйомної сили і опору / тяги в залежності від кута тангажа при нестаціонарному обтіканні залежать від числа Струхаля. Обговорення: Зі збільшенням частоти коливань коефіцієнти компонент гідродинамічної сили, що діє на крило, зростають і можуть істотно перевищувати параметри для стаціонарної продувки.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2017-07-17
 
Type


 
Format application/pdf
application/pdf
application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/11749
10.18372/2306-1472.71.11749
 
Source Proceedings of the National Aviation University; Том 71, № 2 (2017); 70-75
Вестник Национального авиационного университета; Том 71, № 2 (2017); 70-75
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 71, № 2 (2017); 70-75
 
Language en
 
Rights // o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "jrnl.nau.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з такими умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).// o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "jrnl.nau.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e// o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "jrnl.nau.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e// o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "jrnl.nau.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e