Запис Детальніше

Впровадження інформаційних технологій в систему корпоративного управління

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/20078/
 
Title Впровадження інформаційних технологій в систему корпоративного управління
 
Creator Орлова, Наталія Сергіївна
Мохова, Юлія
 
Subject Erih Plus
Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
 
Description На основі проведеного дослідження сучасної практики діяльності корпорацій на світовому фінансовому ринку доведено, що корпоративні інформаційні системи для керівництва середніх і великих підприємств є необхідним інструментом, що дозволяє забезпечити мінімізацію витрат і збільшити прибутковість підприємства.
Метою статті є визначення особливостей впровадження інформаційних технологій в систему корпоративного управління з метою вдосконалення вітчизняної практики ведення бізнесу корпораціями та підвищення ефективності їх діяльності в умовах розвитку глобалізаційних процесів.
Дослідження світової практики корпоративного управління та особливостей застосування корпораціями інформаційних систем дозволило виділити три класи корпоративних інформаційних систем: локальні, середні інтегровані, великі інтегровані системи. На основі аналізу вітчизняної практики впровадження інформаційних технологій в корпораціях визначено відмінності функціонування корпоративних інформаційних систем в Україні від зарубіжних підприємств: для іноземних підприємств основною проблемою є питання надлишку даних, а для вітчизняних компаній основною проблемою є їх нестача; іноземні компанії вирішують проблему накопичення та аналізу даних, вітчизняні компанії займаються питанням збору даних.
Виділено проблеми розвитку інформаційних технологій в вітчизняних корпораціях: системи корпорацій не відповідають повною мірою поняттю корпоративна інформаційна система управління; переважне використання інформаційно-технологічних систем, за допомогою яких менеджери здійснюють поточне керівництво різними сферами бізнесу; значні витрати на придбання програмного забезпечення. Доведено, що визначальними орієнтирами у вирішенні завдань, що поставлені перед Україною у сфері інформатизації є сучасний стан та тенденції розвитку інформаційного сектора економіки розвинених країн, досвід Європейського Союзу зі створення власної інформаційної інфраструктури і широкого впровадження в усі сфери життя і діяльності інформаційних технологій.
З метою підвищення ефективності діяльності вітчизняних корпорацій систематизовано етапи впровадження корпоративних інформаційних систем. Впровадження зарубіжної практики функціонування корпоративних інформаційних систем дозволить підвищити ефективність і прозорість бізнес-процесів і забезпечити централізовану підтримку прийняття управлінських рішень на всіх рівнях і у всіх сферах бізнесу компаній.
 
Publisher Borys Grinchenko Kyiv University
 
Date 2017-09
 
Type Стаття
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/20078/1/N_Orlova_IKT_KU_FITU.pdf
Орлова, Наталія Сергіївна та Мохова, Юлія (2017) Впровадження інформаційних технологій в систему корпоративного управління Open Educational E-environment of modern university (3). с. 355-365. ISSN 978-617-658-018-8